معاونت علمی اعلام كرد:

تولید 7500 مگاوات برق خورشیدی تا سال 2030 در كشور

تولید 7500 مگاوات برق خورشیدی تا سال 2030 در كشور مداربسته: ایران می خواهد تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۷۵۰۰ مگاوات برق از انرژی خورشیدی تولید نماید كه این میزان بیشتر از هفت برابر برق تولیدی از نیروگاه اتمی بوشهر است.



به گزارش مداربسته به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با عنایت به گستره تابش نور خورشید استفاده از ظرفیت و پتانسیل موجود در این نعمت الهی یك راهكار اساسی برای تولید نیرو و برق است كه با به كارگیری فناوری های روز می توان از این انرژی پاك و تجدید پذیر، مقدار قابل توجهی برق تولید كرد.
با توجه به استقبالی كه از انرژی های تجدید پذیر در دنیا شده، فعالیت های زیادی در جهت تولید انرژی از تجدید پذیرها انجام گرفته، یكی از این تجدید پذیرها انرژی خورشیدی است كه با استفاده از نور و گرمای خورشید برق تولید می كند.
در حال حاضر و بعد از انجام تحقیقات بسیار، محققان به این نتیجه رسیده اند كه یكی از روش های اصلی كاهش تولید گازهای گلخانه ای و پیشگیری از افزایش گرمایش زمین، استفاده از انرژی های تجدیدپذیربه خصوص انرژی خورشیدی است بدین منظور اغلب كشورها تلاش بر ساخت نیروگاه های خورشیدی دارند.
انرژی خورشیدی یكی از منابع تولید انرژی تجدید پذیر برای تولید انرژی برق است. این درحالی است كه تولید برق بدون گازهای گلخانه ای از قبیل منو اكسید كربن CO و دی اكسید كربن CO۲ و متان یكی از پاك ترین، بی ضررترین و در دسترس ترین منابع تولید برق پاك است.
همه این ها در حالی صورت می گیرد كه با عنایت به تغییرات در اقلیم آب و هوایی، جایگزینی انرژی های پاك همچون انرژی خورشیدی با سوخت های فسیلی یك راهكار مفید و موثربه نظر می رسد.
آبگرمكن های خورشیدی و حمام خورشیدی، گرمایش و سرمایش ساختمان و تهویه مطبوع خورشیدی، آب شیرین كن خورشیدی، خشك كن خورشیدی، اجاق های خورشیدی وكوره خورشیدی همچون مواردی است كه می توان انرژی خورشیدی را در آنها كاربردی كرد.
تامین یك درصد برق دنیا از راه انرژی خورشیدی
بر اساس آمار عرضه شده، ۴ درصد از میزان برق اتحادیه اروپا از راه انرژی خورشیدی تامین می شود كه با عنایت به برنامه ریزی های انجام شده انتظار می رود در سال ۲۰۲۰ سایت های انرژی خورشیدی سه برابر بیشتر از میزان فعلی برق رسانی كنند و در سال ۲۰۳۰ این میزان به ۱۳ برابر هم برسد.
بنابر آمارها تا آخر سال ۲۰۱۶، نیروگاه های خورشیدی با توان تولید ۷۸ گیگاوات تأسیس شده كه این ظرفیت برابر با ظرفیت ۷۸ نیروگاه اتمی عظیم یا ۱۵۰ نیروگاه زغال سنگ است كه این مورد از ظرفیت های بالای انرژی خورشیدی خبر می دهد.
تولید ۷۵۰۰ مگاوات برق تا سال ۲۰۳۰ در كشور
با توجه به اینكه كشورمان از ۳۶۵ روز سال ۳۰۰ روز آفتابی را در اختیار دارد و گستره تابش خورشید در كشور ما بسیار فراگیر است باید از پتانسیل های موجود بهره گرفت و از ظرفیت های انرژی خورشیدی برای تولید گرما و برق و نیرو استفاده نمود. این در شرایطی است كه بعضی از محققان اعتقاد دارند كه ایران در صورت تجهیز مساحت بیابانی خود به سامانه های دریافت انرژی تابشی می تواند انرژی مورد نیاز بخش های گسترده ای از منطقه را هم تأمین و در زمینه صدور انرژی برق فعال شود.
ایران می خواهد تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۷۵۰۰ مگاوات برق از انرژی خورشیدی تولید نماید كه این میزان بیشتر از هفت برابر برق تولیدی از نیروگاه اتمی بوشهر است.
با توجه به غنی بودن ایران از نظر منابع طبیعی همچون انرژی های تجدید پذیر، زمینه لازم برای تولید هرگونه انرژی پاك وجود دارد و به راحتی با استفاده از فناوری های روز می تواند میزان قابل ملاحظه ای از برق و نیروی كشور را از راه انرژی خورشیدی تولید نماید.
فعالیت های بسیاری در زمینه تولید انرژی خورشیدی از حدود ۲۵ سال پیش انجام شده و هم اكنون محققان توانسته اند به نتایج خوبی در این عرصه دست یابند.

1398/03/04
23:25:40
5.0 / 5
5557
تگهای خبر: تولید , سایت , علم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته