نانوسیم ها جای منشور را در طیف سنج ها می گیرند

نانوسیم ها جای منشور را در طیف سنج ها می گیرند مداربسته: یك گروه تحقیقات بین المللی نشان دادند كه از نانوسیم می توان بجای منشور در طیف سنج ها استفاده نمود. این كار منجر به كاهش ابعاد طیف سنج ها می شود.



به گزارش مداربسته به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، دانشمندان ابزار بسیار كوچكی ساختند كه می تواند به صورت مستقیم تصویری از سلول های منفرد عرضه نماید بدون اینكه نیاز به میكروسكوپ یا دیگر ادوات آنالیزی باشد.
این دستگاه از نانوسیم ساخته شده و می تواند برای تعیین كیفیت مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد. نتایج این پروژه در نشریه Science به چاپ رسیده است.
در قرن هفدهم، نیوتن از منشور برای شكستن نور بهره برد كه بعدها از اساس این كار برای ساخت طیف سنج استفاده شد، امروزه طیف سنج های نوری كاربرد زیادی در صنعت دارند. اما طیف سنج ها دارای محدودیت بوده و نمی توان ابعاد آنها را كوچك كرد. بدین جهت پژوهشگران دانشگاه كمبریج ایده ای ارائه كردند كه می تواند برای حل این مشكل استفاده گردد.
آن ها از نانوسیم استفاده كردند، نانوسیم هایی كه ساختار شیمیایی مختلفی داشته و می توانند نسبت به رنگ های مختلف طیف نور مریی پاسخ های متفاوتی دهند.
ژونگین یانگ از دانشگاه كمبریج می گوید ما نانوسیمی مهندسی كردیم كه می تواند ما را از منشور بی نیاز كند، این نانوسیم ساده تر و كوچك تر از قطعات طیف سنج های رایج است.
تام آلبرو از پژوهشگران دیگر این پروژه می گوید: «زمانی كه عكس گرفته می شود، اطلاعات در پیكسل ها ذخیره می شود بنابراین، اطلاعات در سه رنگ قرمز، سبز و آبی محدود است. با این دستگاه جدید می توان از تمام طیف نور مریی استفاده نمود. بنابراین، از این ابزار می توان برای درك بهتر فرآیندهای شیمیایی استفاده نمود.»
یكی از كاربردهای این فناوری در زیست شناسی است. از آنجایی كه این دستگاه بسیار كوچك است می توان از آن برای تصویربرداری مستقیم از سلول ها استفاده نمود. این گروه تحقیقاتی امیدوار است كه بتواند از این فنآوری برای ساخت نسل جدیدی از طیف سنج های بسیار متراكم و كوچك استفاده كند؛ طیف سنج هایی كه از طول موج فرابنفش تا مادون قرمز كار می كنند.
پژوهشگران این پروژه در دانشگاه كمبریج در حال طی مراحل ثبت پتنت مربوط به این فناوری بوده و امیدوار هستند كه طی ۵ سال آینده این فناوری به كاربرد عملی برسد.


منبع:

1398/07/16
20:56:34
5.0 / 5
4458
تگهای خبر: دانشگاه , دانشمند , دستگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته