تركیب پرتودرمانی و نانوذرات برای از بین بردن سلول های سرطانی

تركیب پرتودرمانی و نانوذرات برای از بین بردن سلول های سرطانی مداربسته: پژوهشگران با استفاده از تابش باریكه ای از اشعه ایكس و به كارگیری نانوذرات، مبادرت به از بین بردن سلول های سرطانی در محیط آزمایشگاهی كردند. با این روش می توان تومور را كاملا از بین برد.



به گزارش مداربسته به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، تركیب نانوذرات پرشده با گادولینیوم و اشعه ایكس تك فام می تواند منجر به از بین رفتن تومور سرطانی پس از سه روز شود. برای این كار باید پرتودرمانی بین ۲۰ تا ۶۰ دقیقه صورت گیرد. این روش به شكلی طراحی شده كه بتواند به صورت ویژه سایت تومور سرطانی را مورد هدف تابش ها قرار دهد.
محققان دانشگاه كیوتو برای این پروژه، از نسل سوم تجهیزات تابش سینكوترون استفاده كردند، تجهیزاتی كه می توانند باریكه ای از پرتو اشعه ایكس را ایجاد كنند. این اشعه ایكس به شكلی تنظیم شده كه بتواند اتم های ویژه ای را روی عنصر گادولینیوم هدف قرار دهد و در نتیجه، الكترون های درونی آن بخش از اتم فعال می شود كه می تواند منجر به رهاسازی الكترون های آگور شود.
این راهبرد كه به آن راهبرد فعال سازی فوتون گفته می شود منجر به لطمه زدن به DNA سلول های تومور سرطانی شده و آنرا از بین می برد. این گروه تحقیقاتی نانوذرات موردنظر را در محلی نزدیك به هسته سلول سرطانی قرار می دهند تا كارایی پروسه بهبود یابد.
این گروه نانوذرات گادولینیوم را برای این كار انتخاب كردند چونكه این نانوذرات می توانند الكترون های آگور تولید كرده و به سلول سرطانی لطمه بزنند. پس از بارگذاری نانوذرات گادولینیوم درون نانوذرات سیلیكای متخلخل، این نانوذرات وارد محیط كشت سلول های سرطان رحم انسان شدند بدون اینكه سمیتی برای این سلول ها داشته باشند.
این گروه نوعی ماده فلورسانس سبز را وارد سلول های سرطان كردند تا بتوانند با این كار توزیع یكنواخت نانوذرات را درون تومور سرطانی رصد كنند.
در نهایت سلول های تومور مورد تابش اشعه ایكس قرار گرفتند، سلول هایی كه حاوی ۵۰ نانوگرم از نانوذرات حاوی گادولینیوم است. نتایج نشان داد كه پس از ۶۰ دقیقه تابش اشعه ایكس، سلول های سرطانی گرفتار لطمه شده و پس از سه روز كاملا از بین رفتند.
میزان گادولینیوم در این پروسه تاثیر به سزایی در موفقیت كار دارد بطوریكه كاهش غلظت گادولینیوم منجر به از بین رفتن تنها قسمتی از سلول های سرطانی می شود.

1398/09/25
20:34:46
5.0 / 5
4381
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , سایت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته