تبدیل گاز گلخانه ای به تركیبی با ارزش افزوده بالا

تبدیل گاز گلخانه ای به تركیبی با ارزش افزوده بالا مداربسته: پژوهشگران نانوذراتی برای تبدیل گاز گلخانه ای به تركیبی با ارزش افزوده بالا ساختند.



به گزارش مداربسته به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، نانوذرات كاتالیستی فعال شونده با نور ساخته شده كه قادر می باشد دی اكسیدكربن و متان را به گازی تبدیل كند كه از این گاز برای تولید سوخت و كود شیمیایی استفاده می شود. بدین سبب این نانوذرات با تبدیل گازهای گلخانه ای به ماده ای مفید به بهبود شرایط اقلیمی زمین كمك می كنند.
محققان دانشگاه رایس موفق به ارائه نانوذراتی شدند كه قادر می باشد میزان دی اكسیدكربن تولید شده در صنایع را كم كند. این نانوذرات كلید پروسه تولید نوعی گاز سنتزی بوده كه از آن برای تولید سوخت و كود شیمیایی می توان استفاده نمود.
در این پروژه پژوهشگران دانشگاه رایس با همكاری پژوهشگرانی از دانشگاه كالیفرنیا روشی ارزان و با مصرف انرژی پایین برای تولید این گاز سنتزی موسوم به سینگاز ارائه كردند.
نائومی هلاس از پژوهشگران این پروژه می گوید: سینگاز با چند روش مختلف تولید می شود، یكی از این روش ها رفورمینگ خشك متان است كه اهمیت آن در حال افزایش می باشد. دلیل اهمیت این روش آن است كه ورودی این پروسه متان و دی اكسیدكربن بوده كه این دو ماده همچون مهم ترین گازهای گلخانه ای هستند.
سینگاز با تركیب منوكسیدكربن و گاز هیدروژن به دست آمده از گاز طبیعی، ذغال سنگ و دیگر منابع قابل تولید است. بر طبق گزارشی كه در سال ۲۰۱۷ انتشار یافت، سینگاز مورداستفاده برای تولید سوخت و مواد شیمیایی مختلف در صدها كارخانه موجود در سراسر جهان ارزش سالانه بیشتر از ۴۱٫۳ میلیارد دلار دارد.
استفاده از كاتالیست برای این پروسه اهمیت زیادی دارد، هم اكنون برای شكستن هیدروكربن ها از تركیب بخار و كاتالیست استفاده می شود. اتم های هیدروژن با هم جفت شده تا گاز هیدروژن ایجاد شود و اتم های كربن نیز با اكسیژن تشكیل منوكسید كربن می دهند. در رفورمینگ خشك، اتم های اكسیژن بجای بخار از دی اكسیدكربن تامین می شود.
با این حال رفورمینگ خشك به سبب دما و انرژی مورد نیاز بالا چندان مورد توجه نیست.
این گروه تحقیقاتی نانوذرات فعال شونده با نور ساختند كه می تواند انرژی ورودی را به واكنش شیمیایی تبدیل كند. لینان ژو از پژوهشگران این پروژه می گوید: «كارایی بالا در این واكنش اهمیت زیادی دارد، اگر شما به فردی بگویید كه یك كاتالیست با كارایی واقعی دارید از شما خواهد پرسید كه چقدر این كاتالیست دوام دارد.»


منبع:

1398/11/07
20:54:33
5.0 / 5
4349
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , فناوری , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته