تلاش برای ساخت داروی جدید؛

محافظت از انسان در مقابل رادیواكتیو با قارچ چرنوبیلی!

محافظت از انسان در مقابل رادیواكتیو با قارچ چرنوبیلی! مداربسته: محقق ناسا اهتمام دارد با تحقیق بر قارچ هایی كه بعد از واقعه چرنوبیل روی راكتورهای هسته ای روییده و در مقابل اشعه رادیواكتیو مقاوم است، دارویی برای محافظت از انسان دربرابر اشعه های خطرناك بسازد.


به گزارش مداربسته به نقل از دیلی میل، نوعی قارچ كه درون راكتورهای هسته ای چرنوبیل روییده و از اشعه های رادیواكتیو تغذیه می كند، می تواند در مقابل اشعه های مرگبار از انسان محافظت كند. در سال ۱۹۹۱ میلادی و ۵ سال بعد از فاجعه چرنوبیل در اكراین، پژوهشگران متوجه قارچ سیاهی شدند كه روی دیوارهای راكتورهای هسته ای و مملو از اشعه گاما روییده بود. پژوهشگران كه از توانایی قارچ برای ادامه حیات در چنین شرایط سختی شگفت زده شده بودند، این میكروارگانیسم را بررسی كردند. آنها متوجه شدند این قارچ در حقیقت به سمت اشعه ها می روید و بنظر می رسد نسبت به آنها جذب می شود. دلیل این امر وجود مقادیر زیادی ملانین است. این رنگدانه پوست انسان را تیره تر می كند و قارچ با كمك آن اشعه های مضر را جذب و به انرژی شیمیایی تبدیل می كند. شیوه تبدیل انرژی در این قارچ مشابه تبدیل دی اكسید كربن و كلروفیل به اكسیژن و گلوكز در پروسه فتوسنتز است. پروسه جذب اشعه های مضر توسط قارچ «رادیوسنتز» نامیده شده است. درهمین راستا كاتشوری ونكاتسواران یكی از پژوهشگران ناسا است كه روی این قارچ تحقیق می كند. او معتقد می باشد با استخراج قدرت جذب رادیواكتیو این گیاه، می توان آنرا به شكل یك دارو تولید كرد كه برای محافظت دربرابر اشعه های خطرناك خورشید به كار می رود. چنین دارویی به بیماریان سرطانی كه تحت اشعه درمانی قرار می گیرند، مهندسان تاسیسات هسته ای و خلبان های هواپیما كمك می نماید بدون ترس از جذب اشعه های خطرناك به فعالیت خود ادامه دهند. همین طور از قابلیت تبدیل اشعه به انرژی این قارچ می توان برای روشن كردن دستگاه های برقی بهره برد و آنرا معادل زیستی پنل های خورشیدی به حساب آورد.
البته پیشرفت در زمینه استفاده از قارچ برای مقاصد درمانی كند بود. اما در سال های اخیر طی تحقیق ونكاتسواران و یكی از پژوهشگران دانشگاه جنوب كالیفرنیا تحقیقی ادامه دار انجام شد كه طی آن نمونه هایی از قارچ به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال شد. هدف ونكاتسواران از پرورش این قارچ در ایستگاه فضایی بین المللی و قرار گرفتن در معرض انبوهی از اشعه های خطرناك، رصد جهش ژنتیك آن بود. نتایج این تحقیق هنوز منتشر نشده اما پژوهشگران بی صبرانه منتظر هستند بدانند آیا می توان از این قارچ برای حفاظت در مقابل اشعه های خطرناك بهره برد یا خیر.


منبع:

1398/11/16
23:46:14
5.0 / 5
4314
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , دستگاه , فضا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته