۶ جایگزین واتس اپ كه به حریم خصوصی كاربران احترام می گذارند

۶ جایگزین واتس اپ كه به حریم خصوصی كاربران احترام می گذارند خبر به اشتراک گذاری اطلاعات شخصی کاربران توسط واتساپ و فیس بوک از سال 2016 میلادی تا کنون سبب نارضایتی خیلی از کاربران واتساپ و جست جوی آنها برای شناسایی برنامه های جایگزین شده است.



یکی از با اهمیت ترین قابلیت های برنامه های پیام رسان برای حفظ حریم خصوصی کاربران، استفاده از رمزگذاری سرتاسر است. این ویژگی، سبب رمزگذاری پیام ها به شکلی در دستگاه مبدا می شود که تنها دستگاه مقصد قابلیت رمزگشایی آنها را دارد.
واتساپ نیز از همین خاصیت استفاده می نماید و به همین علت یک برنامه ایمن شمرده می شود. اما امکان دسترسی فیس بوک به داده های خصوصی کاربران، همچون کاربرانی که با آنها تماس برقرار می شود، موقعیت مکانی طرفین تماس، زمان و دفعات برقراری تماس و دستگاه مورد استفاده برای تماس را فراهم می آورد.
بهره مندی از کدباز نیز یکی دیگر از خاصیت های اساسی در برنامه های ایمن شمرده می شود. انتشار عمومی کد مرجع یک برنامه امکان ارزیابی آنرا توسط عموم فراهم می آورد و بدین ترتیب مشخص می شود برنامه دقیقا همان کاری را می کند که از آن انتظار می رود.
در این گزارش لیستی از برنامه های جایگزین واتساپ را که دارای خاصیت ها و سطح امنیتی قابل قبولی هستند، ارائه می نماییم و هریک را به اختصار مورد بررسی قرار می دهیم.

۱- برنامه Signal
این برنامه رایگان از یک مکانیسم رمزگذاری قوی استفاده می نماید و حدودا هیچ اطلاعات اضافی را درباره فعالیت کاربران ذخیره نمی کند، بطور مستقل تحت ممیزی قرار می گیرد و استفاده از آن ساده است. همین طور برای تماسهای صوتی و تصویری در گروه ها نیز از رمزگذاری سرتاسر بهره می برد. این برنامه توسط خدمات وب سایت آمازون میزبانی می شود و جهت استفاده از آن لازم است کاربر یک خط تلفن همراه معتبر در اختیار داشته باشد.

۲- برنامه Threema
این برنامه هم حدودا هیچ اطلاعات اضافی را درباره فعالیت کاربران ذخیره نمی کند و جهت استفاده از آن نیازی به خط تلفن نیست. توسط نهادهای مستقل تحت ممیزی قرار می گیرد و توسط سرورهای مستقر در سوییس میزبانی می شود. این برنامه تماسهای صوتی و متنی در گروه ها را به صورت سرتاسر رمزگذاری می کند. این برنامه به صورت رایگان ارائه نشده و تعداد کاربران آن نسبتا کم است. این برنامه از تماس ویدیویی در گروه ها پشتیبانی نمی کند.

۳- برنامه Wickr Me
این برنامه رایگان برای ارسال پیام های موقت طراحی شده و پیام های آن به محض مشاهده از نمایشگر حذف می شوند. پیام های متنی و صوتی به صورت سرتاسر رمزگذاری می شوند و این برنامه دارای خاصیت ضدسانسور است. جهت استفاده از Wickr Me نیازی به خط تلفن نیست. نتیجه ممیزی های امنیتی این برنامه منتشر نمی گردد، از کد باز بهره نمی برد و امکان تماس ویدیویی را ندارد. البته نسخه رایگان Pro از این برنامه امکان تماس ویدیویی را در اختیار کاربران می گذارد.

۴- برنامه Wire
این برنامه به صورت رایگان عرضه شده و پیام های متنی، صوتی و ویدیویی را در گروه ها به صورت سرتاسر رمزگذاری می کند. قابلیت همسان سازی ۸ دستگاه را دارد و خاصیت های پیشرفته ای را برای پیکربندی ویدیوها در اختیار می گذارد. این برنامه داده های زیادی را درباره فعالیت کاربران ذخیره می کند و جهت استفاده از آن به یک خط تلفن معتبر یا آدرس ایمیل لازم است.


۵- برنامه Element
این برنامه که قبلا Riot.im نام داشت، حالا با عنوان Element به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته و دارای سطح امنیتی بالایی است. تماسهای متنی صوتی و ویدیویی گروه ها بطور سرتاسر رمزگذاری می شود و این برنامه امکان سازگاری با سایر برنامه ها را دارد. جهت استفاده از Element نیازی به خط تلفن یا آدرس ایمیل نیست. البته درباره قابلیت اطمینان به شبکه سرورهای این برنامه تردیدهایی وجود دارد و این برنامه بطور کامل ممیزی نشده است.

۶- برنامه Keybase
این برنامه رایگان است و پیام های متنی آن به صورت سرتاسر رمزگذاری می شوند. قابلیت پشتیبانی از کانال های عمومی و خصوصی را دارد و امکان برقراری ارتباط بین کاربران را با بهره گیری از پروفایل های شبکه های اجتماعی آنها و با بهره بردن از پروسه از تایید PGP فراهم می آورد.
این برنامه قادراست چندین دستگاه را همسان سازی کند و پیام هایی با قابلیت حذف شدن خودکار ارسال نماید. امکان استفاده از کیف پول های دیجیتال را فراهم می آورد و ۲۵۰ گیگابایت فضای ذخیره سازی را در اختیار هر کاربر قرار می دهد. این برنامه متعلق به شرکت Zoom است؛ اما در مورد برنامه تامین منابع مالی این برنامه ابهاماتی وجود دارد، اطلاعات بسیاری درباره فعالیت کاربران در این برنامه ذخیره می شود و امکان تماسهای صوتی و تصویری را ندارد.

جمع بندی
در یک جمع بندی می توان گفت برنامه Signal بعنوان یک پیام رسان چندمنظوره که اساسا به حریم خصوصی کاربران احترام می گذارد، مناسب ترین جایگزین برای واتساپ شمرده می شود. سایر برنامه های معرفی شده خاصیت های مفیدی را در اختیار کاربران می گذارند که ممکنست در موقعیت مختلف به گزینه اصلی برای جایگزینی به واتساپ تبدیل شوند.
منبع:
پایگاه خبری سی نت




1399/11/30
21:14:33
0.0 / 5
1029
تگهای خبر: امنیت , خدمات , دسترسی , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته