با فناوری لای فای بیشتر آشنا شویم

اینترنت سوار بر نور!

اینترنت سوار بر نور! مداربسته: به گزارش مداربسته، استفاده از فضای اینترنت درحال افزایش شدیدی است. حجم ارتباطات جهانی هر دو سال یک مرتبه دو برابر می شود و با این وجود، طیف رادیویی فضای کافی برای رشد فراهم نمی کند و این امر در کاهش پایداری و پوشش موثر اتصال بی سیم و همینطور کاهش سرعت دیده می شود ازاین رو به نظر می آید وقت آن رسیده تا به سمت فناوری جدیدی حرکت نماییم.


به گزارش مداربسته به نقل از ایسنا، این روزها نام لای فای بسیار به گوش می خورد و آینده ارتباطات بی سیم امکان دارد به یک تکنولوژی جدید مبتنی بر نور به نام لای فای گره خورده باشد.
«لای فای»(Li-Fi) که مخفف لایت فیدلیتی(light fidelity) است، یک فناوری شبکه نوری بی سیم است که از نور مادون قرمز به جای سیگنال های رادیویی(وای فای) برای انتقال داده، استفاده می نماید.
لای فای که بعد از سال ها تحقیق، توسعه یافته است، اتصالی پرسرعت، پایدار، ایمن و سالم را به کاربران عرضه می دهد. انتقال داده از راه لای فای بر مبنای مدولاسیون یک پرتو نور ساطع شده بوسیله ی یک دستگاه فرستنده است که از راه یک اتصال سیمی به شبکه اینترنت به یک دستگاه گیرنده که خود به یک دستگاه متصل است، وصل می شود.

لای فای چگونه کار می کند؟
امکان دارد با کد مورس آشنایی داشته باشید که امکان برقراری ارتباط از راه پالس های کوتاه و بلند را فراهم می آورد. لای فای بر مبنای یک اصل مشابه عمل می کند.


لامپ های ال ای دی(LED) مجهز به فناوری لای فای با تنظیم شدت نور خود با سرعت ده ها هزار تغییر در ثانیه سیگنالی را منتشر می کنند.
این پالس نوری که با چشم غیرمسلح کاملا نامحسوس است، دریافت می شود و به یک سیستم دوتایی تبدیل می شود. سپس توسط دستگاههای متصل ترجمه می شود، درست مانند سایر اطلاعات دیجیتال.
این انتقال بین یک نقطه فرستنده که معمولاً روی سقف نصب می شود تا پوشش پرتو نور را به حداکثر برساند و یک دانگل گیرنده متصل به کامپیوتر، تلفن هوشمند یا تبلت کاربر صورت می گیرد.
گفته می شود لای فای سرعتی بالغ بر ۲۲۴ گیگابیت بر ثانیه دارد. این سرعت انتقال داده برای کارهایی مانند بازی یا حقیقت افزوده و حقیقت مجازی، بسیار مفید خواهد بود.

منشاء اصطلاح لای فای
همانطور که پیش از این گفته شد، اصطلاح لای فای از واژه ی «Light Fidelity» گرفته شده است. اصطلاح «نور» که در سال ۲۰۱۱ توسط استاد دانشگاه ادینبرو ابداع شد به استفاده از نور بعنوان یک واسطه اشاره دارد، در حالیکه fidelity ادامه دهنده ی سلسله کلمات اختصاری فناورانه ای است که به اواسط قرن بیستم باز می گردد.


این تکنولوژی جدید نام خویش را از(Wireless Fidelity) یا همان وای فای الهام گرفته است که خود از اصطلاح HiFi Fidelity گرفته شده بود که فناوری ضبط باکیفیت بالای صدا یا تصویر است.

مزایای لای فای
لای فای مزایای گوناگونی دارد که همچون ی آنها میتوان به موارد زیر اشاره نمود.


یک فناوری تسخیرناپذیر
یکی از مزایای اصلی لای فای امنیت است. از آنجاییکه نور نمی تواند از ساختارهای مات عبور کند، اینترنت لای فای تنها برای کاربران داخل یک اتاق در دسترس می باشد و کاربران در اتاق ها یا ساختمان های دیگر نمی توانند به آن نفوذ کنند.
برخلاف وای فای که در آن امواج فرکانس رادیویی می توانند در معرض هک شدن از جانب منابع خارجی قرار بگیرند، داده های منتقل شده از راه لای فای در یک ناحیه تعیین شده محدود می ماند. این مزیت برای نهادهای دولتی، موسسات حقوقی و سایر سازمان هایی که با داده های حساس سر و کار دارند و در مقابل جرایم سایبری صدمه پذیر هستند، اهمیت بالایی دارد.
دسترسی راحت
اتصال مداوم به چندین کاربر اجازه می دهد تا به صورت همزمان بدون تاخیر در فضای اینترنت جستجو کنند و این مزیت آنرا برای مدارس و فضاهای باز که دسترسی بی وقفه به اینترنت برای کار و یادگیری در آنها بسیار اهمیت دارد تبدیل به گزینه ای ایده آل می کند.
لای فای با استفاده از نور مرئی کار می کند. از آنجاییکه خانه ها و دفاتر دارای لامپ های ال ای دی برای روشنایی هستند، میتوان از همان منبع نور برای انتقال داده ها استفاده نمود. ازاین رو از نظر هزینه و همینطور انرژی بسیار کارآمد است.
هر جا منبع نوری وجود داشته باشد، اینترنت می تواند وجود داشته باشد. لامپ ها در همه جا وجود دارند، در خانه ها، ادارات، مغازه ها، مراکز خرید و حتی هواپیماها و این بدان معناست که انتقال داده با سرعت بالا می تواند در همه جا در دسترس باشد.
عدم تداخل با سایر فرکانس ها
هیچ آلودگی فرکانس رادیویی که بتواند سلامتی را تحت تأثیر قرار دهد، بخصوص در محیط هایی مانند بیمارستان ها، مهدکودک ها و خانه های سالمندان که رفاه افراد صدمه پذیر در آنها اهمیت دارد، وجود ندارد.
نصب لای فای منجر به صرفه جویی قابل توجهی در هزینه و کاهش اثرات کربن در قسمت های حمل و نقل و هوانوردی می شود.
امواج نوری لای فای با امواج فرکانس رادیویی تداخلی ندارد و آنرا با سایر فناوری های ارتباطی بی سیم مانند وای فای، ۴G و ۵G سازگار می کند. این سازگاری همینطور آنرا به یک چاره بهینه برای سفرهای هوایی تبدیل می کند، چونکه تداخلی با تجهیزات داخل هواپیما ایجاد نمی کند.
اما با وجود تمامی این مزایا لای فای معایبی هم دارد.


در صورت استفاده از لای فای، اینترنت بدون منبع نور قابل استفاده نیست و نور را نمی توان خاموش کرد. این می تواند مکانها و موقعیت هایی را که در آنها میتوان از لای فای استفاده کرد، محدود کند.
باآنکه استفاده از نور مرئی امنیت آنرا حفظ می نماید اما نور نمی تواند به دیوارها نفوذ کند و ازاین رو بُرد سیگنال ها توسط موانع فیزیکی محدود می شود.
سایر منابع نور امکان دارد با سیگنال ها تداخل کنند. یکی از بزرگترین اشکالات احتمالی رهگیری سیگنال ها در فضای باز است. نور خورشید در سیگنال ها اختلال بوجود می آورد و در نتیجه اینترنت قطع می شود.
با وجود تمامی مزایای جالب توجه این فناوری باید اشاره نمود که هنوز نمی توان لای فای را بعنوان جایگزینی قطعی برای وای فای دانست و قبل از آن باید زیرساخت های مناسب برای آن بوجود آمده و معایب این فناوری تا حد امکان رفع گردد.




منبع:

1402/05/04
08:04:22
5.0 / 5
241
تگهای خبر: امنیت , اینترنت , تبلت , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته