توسط محققان كشور ساخته شد؛

ربات ایرانی جایگزین آتش نشانان می شود، تحمل دمای هزار درجه

ربات ایرانی جایگزین آتش نشانان می شود، تحمل دمای هزار درجه مداربسته: محققان كشور موفق به ساخت ربات آتش نشان شدند كه می تواند دمای بیش از هزار درجه را در آتش سوزی ها تحمل كند.



محمد مشفقی طراح و مسئول آزمایشگاه ربات آتش نشان در مركز تحقیقات مكاترونیك دانشگاه آزاد واحد قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح كرد: شروع این طرح از یك سال و نیم گذشته شروع شد كه ۶ تا ۱۰ ماه اول برای تحقیقات فنی و انتخاب مواد مورد نیاز این ربات صرف شد.
وی با اشاره به اینكه هدف از ساخت این ربات طراحی رباتی كاربردی بوده است، اظهار داشت: به علت اینكه آتش نشانان در آتش سوزی ها باید به محل حادثه نزدیك شوند و جان آنها به خطر می افتد استفاده از ربات بهتر خواهد بود زیرا جان این افراد در این گونه حوادث حفظ می گردد.
وی با اشاره به خصوصیت های این ربات اظهار داشت: ربات آتش نشان با بدنه دو جداره و مجهز به آب خنك امكان ورود به شعله مستقیم آتش را دارد.
مشفقی اضافه كرد: به علت اینكه در آتش سوزی ها ۱۹ خطر عمده جان آتش نشانان را به خطر می اندازد این ربات می تواند در برابر این خطرها مقاوم باشد و در نهایت به اطفای حریق بپردازد زیرا خیلی از خطرها برای ربات زیان بار نیست.
به گفته این محقق، ربات طوری طراحی شده و فلزات و الیافی در آن به كار رفته كه در شعله مستقیم آتش مشكلی برای آن به وجود نمی آید.
وی با اشاره به اینكه در طراحی ربات آتش نشان ۷۰۰تا هزار درجه سانتی گراد تحمل دمایی در نظر گرفته شده، اظهار داشت: این ربات می تواند از موانع و سطوح ناهموار بالا رود و درجه آزادی آن جلو، عقب و گردش های مختلف را شامل می گردد.
مشفقی با اشاره به اینكه شلنگ آتش نشانی قابل نصب به این ربات است، اظهار داشت: نازل آب پاش ربات آتش نشان تا ۳۶۰ درجه قابل تنظیم است و می تواند ۲۷۰ درجه به صورت عمودی را پوشش دهد.
وی با اشاره به اینكه ربات آتش نشان نقطه بازگشت به صفر دارد، اظهار داشت: این به این معناست كه اگر ارتباط ما با ربات قطع شود ربات می تواند به نقطه ای كه آغاز به حركت كرده، بازگردد. همینطور این ربات قابلیت اعلام دمای درون خودش را دارد.
وی اضافه كرد: نمونه اولیه این ربات هزینه ای برابر با یك سوم بیمه یك آتش نشان است از این رو به نظر می رسد استفاده از ربات ها در آتش سوزی ها بهتر است.
این محقق با تاكید بر اینكه نمونه خارجی این ربات با این خصوصیت ها هنوز ساخته نشده است، اظهار داشت: ربات های خارجی خصوصیت هایی همچون امكان ورود به آتش و ماندن به مدت ۵ تا ۸ دقیقه در حادثه ندارند. از این رو می توان گفت ربات آتش نشان ایرانی با چنین خصوصیت هایی برای نخستین بار است كه در دنیا طراحی و تولید شده است.
به گزارش مداربسته به نقل از مهر، ربات آتش نشان برای اطفای حریق توسط محققان دانشگاه آزاد واحد قزوین طراحی و تولید شده است كه این ربات در سیزدهمین دوره مسابقات روبوكاپ آزاد ایران كه اكنون در حال برگزاری است، رونمایی گردید.
سیزدهمین دوره مسابقات روبوكاپ آزاد ایران ۲۰۱۸ از ۱۶ تا ۱۸ فروردین در نمایشگاه بین المللی تهران با حضور تیم های داخلی و خارجی برگزار می گردد.

1397/01/19
18:19:24
5.0 / 5
5094
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , ربات , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته