رصد سلول های سرطانی با نانو ذرات طلا

رصد سلول های سرطانی با نانو ذرات طلا به گزارش مداربسته پژوهشگران استرالیایی با استفاده از نانوذرات طلا كه حاوی پوششی از آنتی بادی های مختلف است، ابزاری برای رصد وضعیت سلول های سرطانی گردشی (CTC) در بدن ساختند.



به گزارش مداربسته به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، محققان دانشگاه كوئینزلند روشی مبتنی بر فناوری نانو عرضه كردند كه با استفاده از آن می توان تنوع سلول های سرطانی كه در بدن به حركت در آمده اند را رصد كرد.
این پروژه با همكاری مشترك مؤسسه تحقیقات سرطان اولیویا نیوتن جان انجام شده است. این گروه تحقیقاتی نمونه های خون بیماران مبتلا به سرطان پوست را مورد آزمایش قرار داده و نشان دادند كه می توان قبل، بعد و در حین درمان تغییرات مهمی را در سلول های تومور در حال گسترش در بدن را رصد كرد.
جینگ وانگ از محققان دانشگاه كوئینزلند اظهار داشت: با استفاده از فناوری نانو می توان تغییرات سلول های تومور كه در بدن حركت می كنند را مشاهده كرد. با این كار پزشك می تواند بفهمد كه سلول سرطانی در حال گسترش است یا به درمان پاسخ داده و در حال كم شدن است. منشاء سلول های سرطانی گردشی در خون، تومور سرطانی است كه می تواند منجر به تشكیل تومور در ناحیه ای دیگر شود. این سلول ها را می توان با استفاده از پروتئین های سطح تشخیص داد. هم اكنون برای شناسایی این پروتئین ها نیاز به زمان زیادی است.
این مبحث اهمیت زیادی دارد؛ چون كه پروتئین های سطح سلول سرطانی متنوع بوده و گاهی در یك نوع سرطان هم این پروتئین ها با هم تفاوت دارند. ازاین رو اگر دنبال یك نوع پروتئین باشید، خیلی از سلول های سرطانی گردشی را از دست خواهید داد.
وانگ معتقد می باشد ما از روشی ساده استفاده كردیم كه در آن از نانوذراتی كه به آن ها آنتی بادی های مختلف متصل بود، برای به دام انداختن این سلول ها استفاده شد. این نانوذرات در اثر تابش لیزر سیگنال ویژه ای نشر می دهند و در صورتی كه نانوذرات به پروتئین متصل شوند، این سیگنال تغییر خواهد نمود و به سادگی قابل شناسایی خواهد بود.
در این پروژه محققان نانوذرات طلا را روی نمونه خون بیماران مورد آزمایش قرار داده و وضعیت آن ها را در طول فرآیند درمان بررسی كردند. این نانوذرات به شدت نسبت به سلول های سرطانی گردشی حساس بوده و می تواند حضور ۱۰ سلول را در یك میلی لیتر خون تشخیص دهد.
 

1397/02/10
18:03:05
5.0 / 5
5292
تگهای خبر: دانشگاه , فناوری , محقق , نانو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته