توسط محققان دانشگاه تهران؛

كیت تشخیص انواع گوشت ساخته شد

كیت تشخیص انواع گوشت ساخته شد مداربسته: محققان دانشگاه تهران موفق به ساخت كیت تشخیص انواع گوشت مصرفی در محصولات غذایی به روش ژنتیكی شدند.



به گزارش مداربسته به نقل از دانشگاه تهران، محققان آزمایشگاه بیوشیمی فیزیك (BCL) دانشگاه تهران موفق به طراحی و ساخت كیت تشخیص انواع گوشت مصرفی در محصولات غذایی با قابلیت شناسایی ۱۰ گونه مختلف جانوری شدند.
امروزه با افزایش تولید و تنوع غذاهای فرآوری شده تشخیص گونه گوشت مصرفی همچون نگرانی های عمده مصرف كننده ها و وزارت بهداشت در صدور مجوز برای عرضه به بازار مصرف است. همینطور شركت های تولیدكننده برای محصولات گوشتی خود نیازمند راه اندازی آزمایشگاه های استانداردی هستند كه بتوانند برای عرضه محصول خود مجوز گرفته و كالای تولیدی خویش را وارد صحنه رقابت در بازار جهانی كنند.
در این راستا راه اندازی روش های شناسایی مولكولی گونه جانداری كه در تهیه گوشت از آن استفاده شده می تواند مشكلات موجود در این حوزه را حل كند.
با استفاده از روش های مبتنی بر زیست فناوری مولكولی می توان وجود مقادیر بسیار كم از یك ماده را در محصولات غذایی تشخیص داد. تقلبات در فروش گوشت چه به صورت خام و چه در مواد غذایی از عمده ترین مسائلی است كه به وفور دیده می گردد. جنبه های مختلفی مانند منبع، قیمت، عوامل مذهبی، سیستم های تولیدی و ایمنی بر مقبولیت گوشت نزد مصرف كننده موثرند.
در این كیت برای تشخیص گونه های گوشتی از روش ژنتیكی استفاده شده كه علاوه بر سریع و دقیق بودن، حتی گوشت های فرآوری شده نظیر همبرگر، سوسیس، كالباس، كباب و... را هم شناسایی می كند.
اساس این روش مبتنی بر «دی ان ای» میتوكندری است كه با تعداد كپی های بالا در هر سلول موجود است و به ندرت دچار نوتركیبی می گردد و با عنایت به منحصر به فرد بودن می تواند برای شناسایی گونه ها استفاده گردد.

این كیت قادر به تعیین ۱۰ نوع گوشت به دست آمده از گوسفند، گاو، بوفالو، شتر، جوجه، سگ، گربه، خوك، بز و الاغ با استفاده از روش مولكولی و واكنش «پی سی آر» است.
نحوه عملكرد این كیت بدین صورت است كه بعد از استخراج «دی ان ای» از بافت گوشتی مورد نظر، مقداری مشخص شده از آنرا به محتویات موجود در هر ویال داخل كیت كه برای شناسایی یك گونه گوشت است، اضافه كرده و با شرایط قید شده واكنش «پی سی آر» برای تكثیر ژن مورد نظر انجام می گردد. بعد از اتمام واكنش «پی سی آر» به كمك ژل آگارز قطعه تكثیر یافته و اندازه قطعه آشكار می گردد.
كاربر می تواند با عنایت به اطلاعات قیدشده در دستورالعمل داخل كیت و استفاده از جدولی كه اندازه قطعات حاصل از هر گونه داخل آن مشخص شده، نوع گونه گوشت مورد نظر خویش را مشخص نماید.
مقایسه كیت ایرانی تشخیص ژنتیك گونه های مختلف گوشت با كیت های خارجی از آن حكایت می كند كه كیت های خارجی تنها قادر به تشخیص شش گونه گوشت هستند و هر كیت تا ۴۵ بار قابل استفاده می باشد اما كیت ایرانی ضمن اینكه قادر به تشخیص ۱۰ گونه جانوری است و تا ۸۰ بار قابل استفاده بوده و باتوجه به داخلی بودن به سهولت و در زمانی كوتاه قابل تهیه است.
مزیت دیگر كیت تولید شده توسط محققان مركز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیك دانشگاه تهران این است كه به راحتی نمونه های مالتی پلكس را آنالیز می كند.

1397/08/22
21:53:39
5.0 / 5
5476
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , سیستم , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته