استفاده از مایعات یونی برای جداسازی آب از نفت توسط محققان كشور

استفاده از مایعات یونی برای جداسازی آب از نفت توسط محققان كشور به گزارش مداربسته محققان دانشگاه صنعتی امیركبیر در صدد برآمدند تا با استفاده از مایعات یونی، آب را از نفت در جهت صادرات نفت با كیفیت جداسازی كنند.



به گزارش مداربسته به نقل از دانشگاه صنعتی امیركبیر، نسترن حضرتی فارغ التحصیل رشته شیمی كاربردی مقطع دكتری از دانشگاه صنعتی امیركبیر و مجری طرح «شناسایی و بكارگیری مایعات یونی در بهبود كیفیت نفت خام صادراتی ایران» اظهار داشت: امروزه خیلی از كشورها همچون ایران با آلودگی های شدید نفتی رو به رو شده اند. چنین نفت خام هایی برای تولید، انتقال و پالایش، مشكلات بسیاری ایجاد می كنند و مسیر دشوارتری را تا رسیدن به محصول پتروشیمی طی می كنند.
وی اضافه كرد: مقدار آب و رسوبات یك خصوصیت فنی از ناخالصی های مشخص نفت خام است. هنگامی كه استخراج از یك مخزن نفتی صورت می گیرد، نفت خام حاوی مقادیری از آب و ذرات معلق از سازند مخزن است.
حضرتی با اشاره به اینكه حضور قطرات امولسیون سبب افزایش ویسكوریته می شود كه می تواند سبب افزایش هزینه های انتقال نفت شود، تصریح كرد: بنابراین لازم است كه آب از نفت خام به صورت كامل جداسازی شود تا نفت با كیفیت به كشورهای دیگر صادر شود.
وی با اشاره به روش های جداسازی آب از نفت اظهار داشت: روش های مكانیكی، حرارتی و شیمیایی برای جداسازی آب از نفت وجوددارد كه حالا مورد استفاده قرار می گیرد ولی از جانب دیگر مشكلاتی را در نفت هم به وجود می آورند.
فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیركبیر با اشاره به مشكل روش های دیگر اظهار داشت: معمولاً در این روش ها مواد شیمیایی در نفت وارد می شود كه كیفیت آن را تحت تاثیر قرار می دهد؛ یا همراه با آن فلزاتی در نفت به جا می گذارد كه برای نفت مناسب نمی باشد. برای بهبود كیفیت نفت و فراورده های نفتی احتیاج به پیشرفت دانش در زمینه های مختلف است.
حضرتی با اشاره به اینكه دانش افزایه های نفتی باید همگام با دانش و فنّاوری روز دنیا باشد، اظهار داشت: فناوری های نو درزمینه نانو مواد و مایعات یونی بعنوان افزایه هایی با كمترین اثرات جانبی و دوستدار محیط زیست تابحال در كشورهای توسعه یافته موردمطالعه و استفاده قرارگرفته اند. صنعت نفت ایران هم برای توسعه روز افزون به بهره گیری از این تكنولوژی های تازه كه حاصل فعالیتهای پژوهشی است نیازمند است.
وی با اشاره به روش جداسازی آب از نفت صادراتی اظهار داشت: روشی كه در این مقاله عرضه شده است از مایعات یونی در حد ppm ۲۰۰۰ در نفت خام استفاده شده كه نتایج حاصل نشان دهنده توانایی مایعات یونی در كاهش IFT حتی در شوری پایین و امولسیون های بسیار پایدار می باشد.
این محقق با اشاره به مزیت استفاده از مایعات برای جداسازی آب از نفت اظهار داشت: مایعات یونی گزینه های مناسبی برای خنثی كردن اثر امولسیفایرها به منظور شكستن امولسیون هستند به این علت كه پس از افزودن به امولسیون می توانند به سمت فیلم بین آب و نفت مهاجرت كرده و كشش بین سطحی را كم و فیلم را سست كنند.
حضرتی با اشاره به اینكه استفاده از مایعات یونی در كشورهای دیگر استفاده می شود، اضافه كرد: از این روش در امریكا، برزیل، كانادا و… در مقیاس تحقیقاتی استفاده شده و هنوز در مقیاس صنعتی وارد نشده و محققان و صنعتگران به دنبال مطالعات تكمیلی هستند. همینطور این مواد با كاهش IFT و دارا بودن پایداری شیمیایی و حرارتی گزینه های جذابی در ازدیاد برداشت هستند و مطالعات گسترده ای در این مورد انجام شده است.
وی اضافه كرد: استفاده از مایعات یونی بعنوان دمولسیفایر هنوز در مرحله تحقیقاتی و مرزهای دانش است. هم اكنون محققان در صدد هستند كه روش های بهتری را برای كاهش هزینه و استفاده از مایعات یونی برای جداسازی آب از نفت در جهت صادرات با قیمت بالا ارائه نمایند.


منبع:

1398/10/28
14:54:38
5.0 / 5
4421
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته