ربات اسكلتی بومی به كمك معلولان می آید
به گزارش مداربسته یك شركت دانش بنیان با به كارگیری متخصصان رشته های برق، الكترونیك و گرایش های مختلف مكانیك توانسته است به دانش طراحی و تولید ربات اسكلتی برسد.
به گزارش مداربسته به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توان بخشی در كنار پیشگیری و درمان اهمیت بسیار زیادی پیدا می كند. عده ای از بیماران پس از آن كه بهبود پیدا می كنند به حمایت های توابنخشی نیازمند هستند تا بتوانند به زندگی عادی خود بازگردند.
سید مصطفی حوائجی مدیرعامل شركت دانش بنیان درباره محصول این شركت كه «ربات اسكلت بیرونی اكسوپد» نام دارد اظهار داشت: این محصول برای افرادی كه گرفتار فلج پا هستند طراحی شده است. این ربات به فرد در راه رفتن و همینطور نشست و برخاست كمك می نماید و می تواند جایگزین ویلچر شود.
حوائجی به خصوصیت های این محصول اشاره نمود و اظهار داشت: این ربات امكان ایستادن، نشستن و راه رفتن را فراهم می آورد و به آنان آزادی عمل بیشتری در زندگی می دهد. همینطور استفاده از این ربات سبب تحرك بیشتر در نتیجه باعث تنظیم فشار خون می شود و همینطور سبب پیشگیری از مشكلات گوارشی و كلیوی، زخم بستر، بهبود تنفس و هم پیشگیری از تضعیف ماهیچه های بدن می شود.
این فعال فناور اظهار داشت: ربات اسكلت بیرونی اكسوپد در ۲ نسخه درمانگاهی و نسخه شخصی قابل عرضه است. در نسخه درمانگاهی این محصول به همراه حامل نگهدارنده كاربر و نرم افزار ویژه كنترل ربات عرضه می شود كه كاربر زیر نظر پزشك از دستگاه استفاده می نماید. در نسخه دوم، ربات به همراه عصا و دیگر تجهیزات جانبی مثل باتری و كامپیوتر كنترل كننده داخلی قابل عرضه است و فرد استفاده كننده می تواند از آن در خانه و یا مكان های دیگر استفاده نماید.
مدیرعامل شركت دانش بنیان درباره مشخصات فنی این ربات توضیح داد: وزن این ربات ۲۹ كیلوگرم و دارای ۴ مفصل فعال و ۲ مفصل غیرفعال است.
وی اضافه كرد: باتری های لیتیم یون این ربات قابل شارژ هستند و حداكثر وزن مجاز بیمار جهت استفاده از این ربات ۹۰ كیلوگرم است.
این فعال فناور اظهار داشت: افراد با حداقل قد ۱۵۵ سانتی متر و حداكثر ۱۹۰ سانتی متر می توانند از این ربات استفاده كنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب