تولید بومی تجهیزات قفس پرورش ماهی توسط دانش بنیان ها

تولید بومی تجهیزات قفس پرورش ماهی توسط دانش بنیان ها مداربسته: براكت سه كاناله همچون تجهیزات پرورش ماهی در قفس توسط یك شركت دانش بنیان به تولید رسید.



به گزارش مداربسته به نقل از معاونت علمی وفناوری، نادر قلی ابراهیمی دبیر کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در آیین رونمایی از «براکت سه کاناله تزریقی قفس های پرورش ماهی» اظهار داشت: حالا ساخت اولین براکت قفس های پرورش ماهی را توسط شرکت های دانش بنیان شاهد می باشیم.
وی اظهار داشت: به زودی راه اندازی اولین مزرعه بومی پرورش ماهی در دریا را خواهیم داشت. اتفاقی که به توسعه فناوری پرورش ماهی در دریا و تامین پروتئین مورد نیاز کشور کمک موثری می کند.
وی اضافه کرد: پرورش ماهی در دریا بعنوان یکی از روش های نوین آبزی پروری و تولید پروتئین در دهه های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
به گفته ابراهیمی، این روش به سبب استفاده از منابع دریا برای تصفیه آب، اکسیژن رسانی، کنترل دما و تامین قسمتی از غذای مورد نیاز آبزیان از نظر سرمایه گذاری، تراکم تولید و کیفیت محصول مقرون به صرفه است.
کاهش میزان مصرف آب شیرین برای تولید پروتئین
وی بیان کرد: استفاده از این روش، میزان مصرف آب شیرین برای تولید پروتئین را به صفر می رساند. این مساله در شرایط کم آبی کشور بسیار مهم و مهم است.
دبیر کارگروه آب، خشکسالی فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد: در ایران باتوجه به ضرورت تولید پروتئین دریایی و محدودیت در منابع آب شیرین و سواحل بالای ۵ هزار کیلومتر استفاده از این روش در برنامه ششم توسعه کشور مورد توجه قرارگرفته است.
به گفته ابراهیمی، در برنامه ششم توسعه، تولید ۲۰۰ هزار تن ماهی پرورشی در قفس پیش بینی شده است اما این مهم به دلیلهای مختلفی هنوز محقق نشده و تنها درصدی از آن اجرائی شده است.
وی افزود: این طرح علاوه بر توسعه صنعت دریا و ایجاد اشتغال، نقش اثرگذاری هم در تحقق اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان دارد.
تکیه بر توان متخصصان داخلی
دبیر کارگروه تخصصی آب، خشکسالی فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: این طرح توسط یک شرکت دانش بنیان با مشارکت دو شرکت دانش بنیان دیگر، با حمایت ستاد توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با تاکید بر توان متخصصان داخلی بومی سازی شده است.
به گفته وی، جزیره قشم برای تولید قطعات و محل اجرای اولین مزرعه بومی پرورش ماهی در قفس انتخاب شده است. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم با مشارکت اعتباری از اجرای این طرح حمایت کرده است.
ابراهیمی در ادامه بیان کرد: بیشتر براکت ها و دیگر تجهیزات مورد نیاز این صنعت از کشورهای نروژ، ایتالیا، چین و ترکیه تامین می شود؛ اما با تلاشی دانش بنیان، این کار بومی سازی شد و همه تجهیزات این کار در داخل کشور تولید می شود.
دبیر کارگروه توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همین طور عنوان کرد: فناوری های در رابطه با آب یکی از محورهای توسعه کشور است. باید از این ظرفیت در سواحل آبی کشور استفاده نمائیم. ما باید به شکلی عمل نماییم که شرمنده نعمات و فرصت های داخلی نشویم.
وی اضافه کرد: ایران در کمربند خشک و نیمه خشک کره زمین قرار دارد. کشوری با نزولات آسمانی کم و تبخیر بالا. آمارها گواه این است که در ایران باوجود حدود ۴۵۰ میلیارد مترمکعب نزولات بارشی و با تبخیر بالای ۷۰ درصدی، حجم آب قابل برنامه ریزی در مقابل نیاز توسعه ای کشور کم است.
ابراهیمی همین طور اشاره کرد: باید جهت استفاده درست از این مقدار آب برنامه ریزی نماییم تا بتوان جهش تولید و اقتصاد مقاومتی را محقق کرد و همه بخش ها ضرورتا باید در مرز دانش حرکت نماید و از فناوری ها برای توسعه صنعت آب بهره ببریم.
تولید انبوه ماهی در قفس
وی استفاده از دانش بومی کشور برای توسعه صنعت آب را ضروری دانست و اظهار داشت: تولید انبوه ماهی در قفس، افتخاری است که زیست بوم فناوری و نوآوری برای کشور به ارمغان آورد. رهاوردی فناورانه با تاکید بر دانش بومی بدون استفاده از منابع محدود آب کشور.
دبیر کارگروه توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به حمایت های جدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از حرکت فناورانه تولید براکت سه کاناله تزریقی قفس های پرورش ماهی، اشاره کرد: این کار باید با کمک جوانان متخصص داخلی ادامه داشته باشد و زنجیره این کار به صورت کامل دیده شود؛ یعنی همه گلوگاه های فناورانه تولید ماهی در قفس در دریا را شناسایی و نسبت به رفع آن با کمک توان زیست بوم فناوری و نوآوری اقدام نماییم.
ابراهیمی با تاکید بر حمایت های مادی و معنوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از «شعار هر خانواده صیاد یک قفس»، اضافه کرد: باید در اجرای چنین طرح های فناورانه ای از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها بهره برد و از ایجاد شتاب دهنده های مرتبط در این عرصه حمایت کرد.
وی افزود: این شرکت توانایی توسعه ۵۰ هزار تن زیرساخت قفس پرورش ماهی در سال را دارد که این میزان تولید، بخش قابل توجهی از اهداف برنامه ششم توسعه را محقق می کند.
وی همین طور اظهار داشت: اولین قفس بومی با همه قطعات ایران ساختی آن، آبان ماه سال جاری در سواحل قشم به دریا انداخته می شود.


منبع:

1399/07/15
12:56:16
5.0 / 5
1676
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته