راه اندازی سامانه اخطار سریع زلزله در تهران بر عهده دانشگاه فردوسی است
به گزارش مداربسته ایرنا- رئیس مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار داشت: تکمیل، راه اندازی و ارتقای طرح نیمه تمام ˮسامانه اخطار سریع زلزله کلانشهر تهرانˮ بر عهده این دانشگاه گذاشته شده است.
شهرام عباسی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: پیگیری تکمیل و راه اندازی طرح نیمه تمام سامانه اخطار سریع زلزله تهران در قالب قراردادی میان دانشگاه فردوسی مشهد و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران کلانشهر تهران در دست انجام است.
وی در مورد نیمه تمام ماندن طرح پیشین اجرای این سامانه اظهار نمود: پیش از این شرکتی ژاپنی در سال ۱۳۹۲ در چارچوب قراردادی با سازمان پیشگیری و مدیریت بحران کلانشهر تهران اجرای سامانه اخطار سریع زلزله را بر عهده گرفته بود و در همین چارچوب پهنه بندی لرزه ای تهران بزرگ را هم انجام داد.
رییس مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار داشت: چهار ایستگاه لرزه نگاری ظرف همین مدت توسط مجری ژاپنی در سطح کلانشهر تهران افتتاح شد اما ادامه کار به بهانه تحریمهای ظالمانه ضد کشورمان متوقف و در نهایت از جانب مجری ژاپنی به صورت نیمه تمام رها شده است.
عباسی اضافه کرد: بعد از این روند، مناقصه ای داخلی برای پیگیری اجرای سامانه اخطار سریع زلزله در تهران ترتیب داده شد که دانشگاه فردوسی مشهد در آن حضور یافت بعد از طی روند تشریفات قانونی وظیفه تکمیل، راه اندازی و ارتقای سامانه را بر عهده گرفت.
وی افزود: در این قرار داد تعداد ایستگاه های مورد نیاز از چهار به ۲۶ ایستگاه گسترش پیدا کرد تا اگر زلزله ای در اطراف شهر تهران رخ داد بعد از ثبت در ایستگاه ها، حداکثر تا ۲۰ ثانیه پیش از وقوع زلزله در شهر تهران، با استفاده از برنامه و کد اختصاصی ثبت شده، از راه امواج رادیویی و مخابراتی، اطلاعات آن به سامانه مرکزی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ارسال شود.
رییس مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار داشت: این سامانه با مراکز خدماتی و پشتیبانی همچون سازمان آتش نشانی، شرکت گاز و متروی شهر تهران ارتباط دارد تا در زمان وقوع زلزله، بلافاصله اقدامات ایمنی همچون توقف متروها و بستن شیرهای اصلی گاز صورت گیرد.
عباسی اضافه کرد: "سامانه اخطار سریع زلزله" در زمره فناوریهای سطح بالا و پیچیده ای است که هم اینک در اختیار فقط هشت کشور در سطح جهان قرار دارد ولی متخصصان توانمند کشورمان توانسته اند با موفقیت ایران را وارد این حوزه کنند تا حرفی برای گفتن داشته باشد و هم اینک این فناوری در ایران بومی سازی شده و امیدواریم اوایل سال آینده امکان بهره برداری از آن فراهم گردد.
وی افزود: طراحی و اجرای این پروژه در کشور آمریکا ۱۴ سال طول کشید تا بهترین شکل ممکن را در پیشبینی و پاسخ به دست آورد اما هم اکنون این مرکز توانسته است با همکاری برخی شرکتهای دانش بنیان مستقر در دانشگاه فردوسی مشهد و بعضی از استادان ایرانی خارج از کشور این سامانه را با کمترین هزینه بومی سازی کند.
رییس مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار داشت: با اجرای موفق این پروژه، امکان استفاده آن در سایر شهرها و دیگر کشورهای منطقه که سابقه وقوع زلزله را دارند امکان پذیر می شود.
عباسی به دیگر فعالیت های مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد هم اشاره و بیان نمود: احیای شبکه لرزه نگاری باند پهن مشهد با کمترین هزینه، اجرای تفاهمنامه برقراری ارتباط منظم و همکاری سازمان یافته بین مرکز لرزه نگاری کشوری و موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با مرکز تحقیقات دانشگاه فردوسی و استانداری خراسان رضوی، ساماندهی سامانه آموزشی زمین لرزه شناسی، انعقاد تفاهمنامه همکاری با موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی در زمینه فعالیت های مرکز و پشتیبانی از محققان مطرح داخلی و بین المللی برای تولید علم و چاپ مقالات در مجلات معتبر جهانی بخشی از این اقدامات هستند.
دانشگاه ۷۰ ساله فردوسی مشهد که سال ۱۳۲۸ تأسیس شد، سومین دانشگاه باسابقه ایران بعد از دانشگاههای تهران و تبریز، هم اینک در چارچوب دانشکده های ادبیات و علوم انسانی، الهیات و معارف اسلامی، علوم، مهندسی، کشاورزی، علوم ریاضی، علوم اداری و اقتصادی، دامپزشکی، علوم تربیتی و روانشناسی، منابع طبیعی، علوم ورزشی، معماری و شهرسازی، حقوق و علوم سیاسی ۲۵ هزار دانشجو دارد که ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از آنها در مقطع دکتری و ۶ هزار نفرشان در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل هستند.
۸۲۰ نفر عضو هیات علمی در دانشگاه فردوسی مشهد فعالیت دارند که ۶۵۰ نفرشان دارای مدرک پی. اچ. دی یا رتبه استادی و پروفسوری هستند.
این دانشگاه بعنوان بزرگترین مرکز آموزش عالی در شرق کشور هفت پژوهشکده تخصصی هم دارد.
همچنین هزار و ۷۵۰ دانشجوی خارجی از دیگر کشورهای جهان در دانشگاه فردوسی تحصیل می کنند و این دانشگاه از نظر تعداد دانشجویان خارجی رتبه نخست را در بین دانشگاههای ایران دارد.
منبع: newcctv.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب