توسط محققان كشور پیشنهاد شد؛

بهبود زیست سازگاری بیومواد بر پایه كلسیم سیلیكات

بهبود زیست سازگاری بیومواد بر پایه كلسیم سیلیكات به گزارش مداربسته محققان کشور راهکاری برای بهبود زیست سازگاری بیومواد بر پایه کلسیم سیلیکات عرضه کردند.


به گزارش مداربسته به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سمیه غفاری دانش آموخته دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «زیست سازگاری و توانایی ایجاد تمایز استئوژنیک سلول های بنیادی مزانشیمی در سیستم سیمان پرتلند- کلسیم فسفات» اظهار داشت: از آنجائیکه پیوند استخوان دومین پیوند بافت عمده در جهان است، بهبود و توسعه جایگزین های استخوانی مصنوعی نیازی روبه فزونی است. یکی از موانع جدی به کارگیری بیومواد بر پایه سیمان پرتلند یا کلسیم سیلیکاتی درکاربردهای ترمیم و مهندسی بافت استخوان، قلیایی شدن محیطِ مرطوبِ پیرامونِ سیمان به دلیل انحلال هیدروکسیدکلسیم است که زیست سازگاری این سیمان را با چالش روبرو می کند. وی ادامه داد: این پژوهش روشی جدید، ساده و مؤثر برای کاهش pH قلیایی و در نتیجه بهبود زیست-سازگاری سیمان های کلسیم سیلیکاتی عرضه کرده است.
وی ضمن اشاره به روش کار بیان نمود: در این پژوهش با ایجاد یک پوشش کلسیم فسفاتی روی قطعات کلسیم سیلیکاتی، pH نمونه تا محدوده فیزیولوژیک کاهش پیدا کرد و آزمون های زیست سازگاری روی رده سلول های سرطانی استخوان نشان داد که با این روش، زیست سازگاری این مواد به طرز قابل ملاحظه ای بهبود یافته است. غفاری تصریح کرد: بررسی ها روی سلول های بنیادی مزانشیمی جدا شده از بندناف نشان داد که این روش سبب القای تمایز سلول های مزانشیمی به سلول های استخوانی می شود. این محقق با اشاره به اینکه راهکار ایجاد پوشش کلسیم فسفاتی روی قطعات کلسیم سلیکاتی برای بهبود زیست سازگاری ایده ای کاملاً جدید است و در خارج از کشور این اقدام صورت نگرفته است، اظهار داشت: زیست فعالی و خواص مکانیکی، قابلیت قالب گیری و ساخت قطعات با اشکال متنوع، عدم احتیاج به تجهیزات پیچیده برای ساخت قطعه از مزیت های رقابتی این طرح و پروژه به شمار می روند. وی ضمن اشاره به کاربردهای پروژه اظهار داشت: این بیومواد جدید بعد از آزمون های حیوانی و بهینه شدن می تواند بعنوان جایگزین استخوان در جراحی های فک و صورت و جمجمه و داربست های استخوانی استفاده گردد. به گزارش مداربسته به نقل از مهر، این پروژه با راهنمایی دکتر مهران صولتی هشجین عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و همکاری مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شده است. همینطور نتایج این پژوهش در کنگره بین المللی Stem Cell and Regenerative Medicine و مجله Biomedical Materials انتشار یافته است.


منبع:

1399/11/12
13:40:05
0.0 / 5
1245
تگهای خبر: دانشگاه , سیستم , علم , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته