ماده جدید به ساخت کامپیوتر شبیه مغز کمک می نماید

ماده جدید به ساخت کامپیوتر شبیه مغز کمک می نماید پژوهشگران ترانزیستورهای جدیدی از ترکیب گرافین و یک ماده پلیمری ساخته اند که می تواند به ساخت کامپیوتر های جدید با عملکردی شبیه به مغز انسان کمک نماید.


به گزارش مداربسته به نقل از پایگاه خبری «تک اکسپلور»، کامپیوتر هایی که بیشتر شبیه به مغز انسان فکر می کنند درحال نزدیک تر شدن به کاربردهای گسترده هستند، اما سوالات زیادی در این حوزه باقی مانده است. یکی از مهم ترین سوالات اینست که چه نوع موادی می تواند بعنوان بهترین جزء سازنده این کامپیوتر ها برای محقق ساختن ظرفیت بالقوه سبک جدید محاسباتی باشد.
برای بیشتر وسایل محاسبه گر سنتی، سیلیکون همچنان معیار طلایی است. اما حرکتی به سمت استفاده از مواد منعطف تر، کارآمدتر و سازگارتر با محیط زیست شروع شده است.
پژوهشگرانی از دانشگاه تگزاس در یک مقاله جدید، تولید ترانزیستورهای سیناپتیک برای کامپیوتر های شبیه به مغز انسان را اعلام نمودند که از ماده نازک و منعطف گرافین ساخته شده اند. این ترانزیستورها شبیه به سیناپس های داخل مغز هستند که عصب ها (نورون ها) را به هم وصل می کنند. سیناپس (synapse) یا «همایه» یک ساختار زیستی در پایانه آکسون ها است که از سلول های عصبی از راه آنها پیام خویش را به می فرستند.
«ژان آن اینکورویا» استادیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر در این خصوص اظهار داشت: کامپیوتر هایی که مانند مغز انسان فکر می کنند می توانند کارهای بسیار بیشتری نسبت به دستگاههای امروز انجام دهند. با تقلید از سیناپس ها می توانیم به این دستگاه ها یاد دهیم که با سرعت بیاموزند بدون این که نیازی به متدهای آموزشی باشد که انرژی زیادی مصرف می کند.
ترانزیستورهای جدید از ترکیب گرافین و ماده ای پلیمری به نام «نافیون» (nafion) ساخته شده اند. این مواد در کنار هم رفتاری مانند سیناپس از خود نشان می دهند. در کار محاسباتی این مسئله بدان معناست که وسایل های محاسباتی عملکرد بهتری در انجام کارهایی مانند شناسایی و تفسیر تصاویر خواهند داشت.
یک یافته مهم دیگر اینست که این ترانزیستورها «سازگار زیستی» (biocompatible) هستند، بدین معنا که می توانند با سلول ها و بافت های زنده تعامل کنند. این خصوصیت برای کاربردهای بالقوه در دستگاههای پزشکی در تماس با بدن انسان بسیار مهم خواهد بود.
با گسترش مفاهیمی مانند خودرو های خودران، پهپادها و ربات ها، ظرفیت کاری تراشه های سیلیکونی از لحاظ پردازش و ذخیره سازی داده به پایان خود نزدیک شده است. برای فناوری های نسل بعدی، یک پارادایم محاسباتی جدید مورد نیاز است.
این درحالی است که پلت فرم های عصب گون (Neuromorphic ) درحال رواج هستند. سازندگان بزرگ تراشه ها مانند شرکتهای «اینتل» و «سامسونگ» یا تراشه های عصب گون را ساخته یا در کار ساخت آن هستند. اما مواد این تراشه ها محدودیت هایی را بوجود می آورد. ازاین رو پژوهشگران دانشگاهی در کوشش برای یافتن بهترین مواد برای این کار هستند.


منبع:

1401/05/20
13:52:55
5.0 / 5
608
تگهای خبر: آموزش , پهپاد , تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته