هشدار دانشمندان:

وقوع فاجعه زیست محیطی به دنبال نابودی جنگلها

وقوع فاجعه زیست محیطی به دنبال نابودی جنگلها به گزارش مداربسته، دانشمندان کشورهای مختلف جهان، ضمن اخطار درمورد خطرات ناشی از انقراض گونه های درختی، خواهان اقدام فوری برای مراقبت از ۶۰ هزار گونه درختی در جهان شدند.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وبگاه گاردیَن (Guardian)، دانشمندان درمورد تاثیر جهانی انقراض درختان، اخطار می دهند. آنها در مقاله ای، عواقب جدی تداوم نابودی گسترده درختان را برای انسان ها، حیات وحش و زیست بوم سیاره ما بیان نمودند. مالین ریوِرز (Malin Rivers) رئیس حافظت بین المللی از باغ های گیاه شناسی اظهار می کند: سال قبل گزارشی در رابطه با وضعیت درختان در جهان منتشر کردیم که نشان می داد حداقل ۱۷ هزار و ۵۰۰ گونه درخت، حدود یک سوم از ۶۰ هزار گونه درختی که در جهان وجود دارد، در معرض انقراض قرار دارند. حالا ما می خواهیم این مساله را روشن نماییم که چرا انقراض این تعداد از گونه های درختان اهمیت دارد.
آن ها اخطار می دهند در صورتیکه حالا وارد عمل نشویم، انقراض درختان بر انسان ها، اقتصاد و معیشت تاثیر خواهد گذاشت و از نظر زیست محیطی تأثیری فاجعه بار برای سیاره ما به دنبال خواهد داشت.

هشدار اتحادیه بین المللی محافظت از طبیعت
۴۵ دانشمند از بیشتر از ۲۰ کشور دنیا همچون انگلیس، آمریکا، هند و هائیتی، از اخطار مشترک اتحادیه بین المللی محافظت از طبیعت و مؤسسه حفاظت بین المللی از باغ های گیاه شناسی حمایت کردند و بیشتر از ۳۰ سازمان همچون باغ های گیاه شناسی و دانشگاه ها این اخطار را امضا کردند و خواهان اقدام در این حوزه شدند.
بر اساس این مقاله، جنگل های جهان ۱.۳ میلیارد دلار به اقتصاد جهانی کمک می کنند. الوار باارزش ترین کالا است اما محصولات غیرچوبی مانند میوه، آجیل و دارو در تجارت جهانی ۸۸ میلیارد دلار ایجاد می کنند. ۵۳ درصد میوه هایی که در جهان به مصرف می رسند، از درختان به دست می آیند.
بیش از ۱.۶ میلیارد نفر در جهان، در ۵ کیلومتری جنگل زندگی می کنند و برای شغل و کسب درآمد به آن متکی هستند. در کشورهای درحال توسعه، جنگلها تا ۲۵ درصد درآمد خانوار را تأمین می کنند.
برخی از مردم در جنگلها زندگی می کنند و امرار معاش، غذا، سرپناه و داروی آنها از آن تأمین می شود. خیلی از مردم از جنگلها کسب درآمد می کنند؛ به این صورت که آنچه را از جنگلها جمع آوری کرده اند یا محصولاتی را که با آنچه در جنگل وجود دارد ساخته اند، می فروشند. نابودی درختان به صورت مستقیم بر همه این افراد تاثیر خواهد گذاشت.
بسیاری از درختان معنای معنوی یا فرهنگی خاصی هم دارند؛ وقتی چنین درختانی از بین می روند، میراث فرهنگی هم به همراه آنها از دست می رود؛ درختان خون اژدها در یمن، یا بائوباب ها در ماداگاسکار از این جمله اند.




انقراض گسترده گونه های درختی منجر به تلفات عمده تنوع زیستی می شود. درختان زیستگاه نیمی از گونه های جانوری و گیاهی جهان هستند. جنگلها حدود ۷۵ درصد گونه های پرندگان، ۶۸ درصد گونه های پستانداران و ۱۰ میلیون گونه بی مهرگان را در خود جای داده اند. تعداد گونه هایی که حیاتشان به جنگل وابسته است، از سال ۱۹۷۰ میلادی (۱۹۴۸) تابحال حدود ۵۳ درصد کاسته شده است. بنا به قول ریورز، علت اصلی انقراض پستانداران یا پرندگان از دست دادن زیستگاه است و از دست دادن زیستگاه اغلب به مفهوم از دست دادن درختان است.
حتی انقراض یک گونه درختی تغییر شایان توجهی در یک زیست بوم بوجود می آورد و مانند یک دومینو عمل می کند و بر سایر گونه ها تاثیر می گذارد؛ مثلا وقتی درختان اکالیپتوس و دیپتروکارپ از بین می روند، جنگلها بیشتر در معرض خطر آتشسوزی، آفات و بیماری قرار می گیرند.

جنگل ها تأمین کننده ۵۰ درصد ذخیره کربن جهان
جنگل ها ۵۰ درصد ذخیره کربن جهان را تأمین می کنند؛ ازاین رو انقراض بیشتر درختان، ما را برای مبارزه با تغییر اقلیم ناتوان تر می کند.
ریورز اظهار نمود: نکته جدید این مقاله تاکید بر اهمیت تنوع درختان است. ما نشان می دهیم که جنگل های متنوع، کربن بیشتری نسبت به جنگل های تک کشت ذخیره می کنند و این برای خیلی از عملکردهای زیست محیطی اهمیت دارد و در کنار جذب کربن، بر ایجاد زیستگاه برای حیوانات، تثبیت خاک، انعطاف پذیری در مقابل آفات و بیماری ها، انعطاف پذیری در مقابل طوفان ها و آب وهوای نامساعد تاثیر می گذارند. با از دست دادن تنوع درختی، تنوع همه موجودات همچون پرندگان، حیوانات، قارچ ها، میکروارگانیسم ها و حشرات هم از بین خواهد رفت.

1401/06/18
23:16:49
5.0 / 5
395
تگهای خبر: آموزش , دانشگاه , دانشمند , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته