چین ایستگاه فضایی خودرا گسترش می دهد

چین ایستگاه فضایی خودرا گسترش می دهد مداربسته: مداربسته: چین ایستگاه فضایی تیانگونگ خودرا با یک ماژول مداری جدید گسترش خواهد داد.



به گزارش مداربسته به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، ایستگاه فضایی چینی تیانگونگ سال قبل تکمیل شد، اما چین هم اکنون می خواهد ایستگاه مداری خودرا گسترش دهد.

گزارش انتشار یافته از طرف رسانه دولتی چین نشان می دهد، اداره فضایی این کشور درحال برنامه ریزی برای بسط لابراتوار مداری خود است. طرح های جدید توسط دفتر مهندسی فضای سرنشین دار چین (CMSEO) طی نمایشگاهی در موزه ملی چین فاش شد.

به گزارش خبرگزاری شینهوا (Xinhua)، ماژول جدید به سه ماژول قبلی متصل می شود و ایستگاه فضایی تی شکل (T-shaped) را به یک صلیب تبدیل می کند.

این ماژول چند منظوره جدید دارای ۶ درگاه اتصال است؛ این بدان معناست که امکان اتصال فضاپیماهای بیشتر وجود دارد. چین بتازگی نیز اعلام نموده که می خواهد گردشگران فضایی را به ایستگاه فضایی خود بفرستد.

چین تنها کشوری است که هم اکنون ایستگاه فضایی خودرا اداره می کند و ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) قسمتی از یک تلاش مشترک جهانی است. سومین و آخرین ماژول تیانگونگ در ماه اکتبر سال قبل به مدار پایین زمین ارسال شد. اندازه تاینگونگ تقریباً یک چهارم ایستگاه فضایی بین المللی است.

پرتاب این ایستگاه بدون شک یک دستاورد چشم گیر برای اداره فضایی چین است، اما به سبب ورود مجدد غیرقابل کنترل موشک های چین به زمین بعد از پرتاب هر ماژول، با جنجال هایی در صحنه جهانی نیز مواجه بوده است.

باید دید که آیا چین ماژول جدید را با موشکی مشابه پرتاب های قبلی ارسال خواهدنمود و بار دیگر موجب ورود کنترل نشده یک موشک به زمین می شود یا این که می خواهد از جنجال بیشتر پیشگیری کند.

چین با ابرقدرت های فضایی جهان رقابت می کند

مسئولان دفتر مهندسی فضای سرنشین دار چین همین طور فاش کردند که چین می خواهد مشابه ایستگاه فضایی بین المللی (ISS)، میزبان فضانوردان بین المللی در تیانگونگ باشد.

مشخص نیست که چین می خواهد چه زمانی ماژول جدید را به مدار بفرستد، بااینکه واضح است که این گسترش قسمتی از برنامه چین برای ایجاد یک مرکز بین المللی برای پرداختن به علم در فضا است. اداره فضایی این کشور در سالهای اخیر زمینه جدیدی را به وجود آورده که به آن اجازه می دهد با ابرقدرت های فضایی سنتی ایالات متحده و روسیه رقابت کند.

برای مثال، در ژانویه سال گذشته، کاوشگر قمری چانگ -ای۵ (Chang'e-۵) چین برای نخستین بار آب را مستقیما روی سطح ماه شناسایی کرد. چین همین طور اعلام نموده که در اواخر این دهه یک ماموریت سرنشین دار به ماه خواهد داشت.




1401/12/13
09:28:47
5.0 / 5
267
تگهای خبر: دستاورد , علم , فضا , موشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته