کشف ۶ ستاره در یک مسابقه کهکشانی!

کشف ۶ ستاره در یک مسابقه کهکشانی! مداربسته: به گزارش مداربسته، پژوهشگران «مرکز اخترفیزیک هاروارد اسمیتسونین»، از کشف ستاره های جدیدی اطلاع داده اند که با سرعت فوق العاده بالا در کهکشان راه شیری حرکت می کنند.


به گزارش مداربسته به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، شش ستاره جدید فوق العاده سریع کشف شده اند که درحال مسابقه دادن در کهکشان راه شیری هستند. دو ستاره که سرعت آنها بیشتر است و با نامهای «J۰۹۲۷» و «J۱۲۳۵» شناخته می شوند، سریع تر از هر جرم دیگری از این نوع که تاکنون دیده شده است، حرکت می کنند.
پژوهش های جدید نشان می دهند که این ستاره های رکوردشکن به ترتیب با سرعت باورنکردنی ۲۲۸۵ کیلومتر در ثانیه و ۱۶۹۴ کیلومتر در ثانیه حرکت می کنند. ستاره J۰۹۲۷، بیشترین سرعت گردش به دور خورشید را دارد که تاکنون دیده شده است؛ به صورتی که اگر یک جسم زمینی باشد، می تواند بین نیویورک و می سی سی پی در کمتر از یک ثانیه حرکت نماید. یک جسم با این سرعت می تواند تنها در یک ساعت، ۶۹۴ بار دور زمین بچرخد.
چهار ستاره دیگر هم در قسمت سرعت تنبل نیستند و همگی با سرعت بیشتر از ۱۰۰۰ کیلومتر در ثانیه حرکت می کنند. این ستاره ها با چنان سرعتی در کهکشان راه شیری حرکت می کنند که سرعت لازم را برای فرار از تاثیر گرانشی کهکشان ما دارند. این سرعت با نام «سرعت گریز»(Escape velocity) هم شناخته می شود.
«کریم البدری»(Kareem El-Badry)، پژوهشگر «مرکز اخترفیزیک هاروارد اسمیتسونین»(CFA) و سرپرست این پروژه اظهار داشت: این ستاره ها خارق العاده هستند چونکه بسیار سریع تر از ستاره های عادی کهکشان راه شیری حرکت می کنند. از آنجائیکه سرعت آنها از سرعت گریز کهکشانی بیشتر است، بزودی به فضای بین کهکشانی پرتاب خواهند شد. ما به دنبال اجرامی از این دست بودیم و امید داشتیم که وجود داشته باشند اما خصوصیت های آنها با آن چه ما انتظار داشتیم، متفاوت بود.
این گروه پژوهشی معتقدند که سرعت باورنکردنی این چهار ستاره می تواند نتیجه پرتاب آنها بوسیله ی یک پدیده کیهانی ویژه به نام «ابرنواختر نوع یکم ای»(Type Ia supernova) باشد. البدری اظهار داشت که دمای سطح فوق العاده بالای این ستاره ها، گروه را شگفت زده کرد. وی ادامه داد: آنها بسیار داغ تر از ستاره های معمولی هستند و این می تواند به خاطر تاریخ شکل گیری غیرمعمول آنها باشد که با انفجار یک ابرنواختر درست در کنار آنها همراه بوده است.
ابرنواخترهای نوع یکم ای، در منظومه های دوتایی شامل کوتوله های سفید پدید می آیند و هنگام مرگ ستاره هایی مانند خورشید و با تغذیه کردن از مواد یک ستاره همراه تشکیل می شوند.
تصویری از یک ستاره پرسرعت درحال فرار از «ابر ماژلانی بزرگ»

1402/03/28
07:58:07
5.0 / 5
234
تگهای خبر: سونی , فضا , مواد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته