متا باید در اسپانیا ۴۷۹ میلیون یورو جریمه بدهد
مداربسته: متا در اسپانیا به علت پردازش غیرقانونی داده های کاربران جهت رسیدن به مزیت در بازار جریمه شده است.
به گزارش مداربسته به نقل از انگجت، دادگاهی در مادرید به این شرکت دستور داده ۴۷۹ میلیون یورو، معادل ۵۵۲ میلیون دلار خسارت به ۸۷ رسانه اسپانیایی پرداخت کند. این جریمه ناشی از آن است که شرکت بعد از اجرایی شدن مقررات جدید، مبنای قانونی خود برای جمع آوری داده های شخصی را تغییر داد.
دادگاه تشخیص داد روش های جمع آوری داده متا مقررات عمومی محافظت از دادهٔ اتحادیهٔ اروپا (GDPR) و به تبع آن، قانون ضدانحصار اسپانیا را نقض می کند. بعد از لازم الاجرا شدن GDPR در سال ۲۰۱۸، این شرکت مبنای قانونی خویش را برای جمع آوری داده ها در فیسبوک و اینستاگرام از رضایت کاربر به «ضرورت برای اجرای قرارداد» تغییر داد.
نهادهای ناظر بعدا این توجیه را رد کردند و متا در سال ۲۰۲۳ باردیگر رضایت کاربر را بعنوان مبنای قانونی خود برگرداند. اما رسانه های دیجیتال اسپانیا برای دریافت خسارت شکایت کردند که منجر به جریمهٔ امروز شد.
طبق رای دادگاه متا با پردازش داده های کاربران به آن شیوه، مزیت رقابتی قابل توجهی به دست آورده و میزان جریمه را بر مبنای درصدی از درآمد تبلیغاتی شرکت طی پنج سالی که از آن مبنای غیرقانونی استفاده می کرد، محاسبه کرد. دادگاه مادرید در اطلاعیه ای اظهار کرد: پردازش غیرقانونی این حجم عظیم از داده های شخصی سبب شد متا به مزیتی برسد که رسانه های آنلاین اسپانیا توان رقابت با آنرا نداشتند. اقدامات متا به درآمدهای تبلیغات آنلاین رسانه های دیجیتال اسپانیا صدمه رسانده است.
متا به این جریمه اعتراض و اعلام نمود خواهان تجدید نظر آن خواهد شد. این شرکت در اطلاعیه ای به خبرگزاری رویترز نوشت: «این ادعا بی اساس است. هیچ مدرکی دال بر صدمه ادعایی عرضه نشده و عمدا نحوهٔ عملکرد صنعت تبلیغات آنلاین را نادیده می گیرد. به اجمال، به گزارش مداربسته به نقل از انگجت، دادگاهی در مادرید به این شرکت فرمان داده ۴۷۹ میلیون یورو، معادل ۵۵۲ میلیون دلار خسارت به ۸۷ رسانه اسپانیایی پرداخت کند. متا به این جریمه اعتراض و اظهار داشت خواهان تجدید نظر آن خواهد شد.
منبع: مداربسته
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب