دستاورد محققان دانشگاه آزاد؛

استفاده از فناوری نانو جهت تشخیص بیماری پاركینسون و آلزایمر

استفاده از فناوری نانو جهت تشخیص بیماری پاركینسون و آلزایمر به گزارش مداربسته پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی با همكاری محققی از فرانسه موفق به ساخت الكترودهایی شده اند كه می تواند تجمع پروتئین ها را حتی در غلظت های پایین مشخص نماید.



به گزارش مداربسته به نقل از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، بعد از بیماری آلزایمر، پاركینسون معمول ترین بیماری مخرب اعصاب بشمار می رود. پاركینسون یك بیماری مزمن و همیشه در حال پیشرفت است.
دكتر فرشته چكین عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی- در معرفی طرح انجام شده عنوان كرد: پروتئین ها، بعد از آب، بیشترین جزء سلولی را تشكیل می دهند و عملكرد آن ها به طور ثابتی بستگی به واكنش های متقابل با سایر مولكول ها دارد. پروتئین ها در غلظت های بالای عوامل دگرگون كننده، رسوب و یا در واقع تجمع می دهند.
وی اضافه كرد: تجمع پروتئین ها و تشكیل آمیلوئیدهای پروتئینی، از عوامل اصلی تولید بیماری های شایعی مانند دیابت، پاركینسون و آلزایمر هستند. به همین منظور، در این طرح الكترودهایی طراحی شده اند كه قادر به اندازه گیری پروتئین لیزوزیم و تأیید پدیده تجمع لیزوزیم با حد تشخیص پایین باشد.
به گفته این محقق این الكترود، از جنس كربن شیشه ای تولید شده كه سطح آن با استفاده از اكسید گرافن كاهش یافته متخلخل اصلاح شده است.
چكین در ادامه به خصوصیت های ممتاز این الكترود اشاره نمود و اظهار داشت: نتایج نشان داده كه الكترود اصلاح شده توانایی تشخیص تجمع پروتئین حتی در غلظت های خیلی پایین را دارد. كاهش هزینه طراحی الكترود به علت استفاده از اكسید گرافن نانومتخلخل ارزان قیمت با قدرت جذب بالای پروتئین و قابلیت استفاده مجدد از آن بعد هر اندازه گیری از دیگر مزایای این الكترود است.
وی تصریح كرد: این نتایج می تواند برای تشخیص بیماری های شایع دیابت، پاركینسون و آلزایمر و همینطور در توسعه و طراحی دارو برای مقابله با این بیماری ها سودمند باشد.
به گفته چكین، در این طرح بررسی خصوصیت های اكسید گرافن كاهش یافته متخلخل با استفاده ازدستگاه TEM وتأیید پدیده تجمع لیزوزیم توسط AFM صورت گرفته است.
وی ادامه داد: تجمع پروتئین ها، از عوامل اصلی تولید بیماری های شایعی مانند پاركینسون، آلزایمر و دیابت هستند. در ساخت این الكترود از اكسید گرافن نانومتخلخل استفاده شده است.
دكتر فرشته چكین- عضو هیأت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی- و محققی از دانشگاه لیل(Lille)فرانسه در این كار همكاری داشته اند. نتایج این طرح
در مجله ی Electrochimica Acta با ضریب تأثیر ۴/۸۰۳ (جلد ۲۵۴، سال ۲۰۱۷، صفحات ۳۷۵ تا ۳۸۳) انتشار یافته است.
 

1396/09/29
20:27:02
5.0 / 5
5570
تگهای خبر: دانشگاه , علم , نانو , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته