تولید نانوكامپوزیتهای ضد میكروب با پوست میگو

تولید نانوكامپوزیتهای ضد میكروب با پوست میگو مداربسته: محققان كشور در صدد آمدند تا نانو كامپوزیت هایی بر پایه نانو ذرات كیتوسان و با بهره گیری از پوسته میگو تولید كنند كه در صنایع مختلف غذایی، آرایشی و بهداشتی و... مورد استفاده قرار بگیرد.



به گزارش مداربسته به نقل از مهر، باكتری های بیماری زا همه جا وجود دارند به خصوص بیمارستان ها كه باكتری های مقاوم به آنتی بیوتیك ها وقتی زمینه رشد آنها فراهم گردد رشد كرده و آلودگی تولید می كنند؛ به علت اینكه این باكتری ها بیماری زا هستند می توانند سلامت انسان را به خطر بیندازند همینطور آلودگی های باكتریایی و قارچی مواد غذایی علاوه بر تهدیدات سلامتی جامعه ضایعات مواد غذایی را می افزایند.
از این رو محققان در صدد آمدند تا با فناوری نانو، كامپوزیت های ضد میكروب را تولید كنند كه در صنایع مختلف نساجی، آرایشی و بهداشتی، صنایع مواد غذایی و... كاربرد دارند. این نانوكامپوزیت بر پایه نانوذرات كیتوسان است.
كیتوسان یك پلیمر با منشا زیستی و زیست سازگاری است كه از كیتین مشتق می گردد.این زیست پلیمر دارای خواص ضد میكروبی است و وقتی به نانو ذرات خود تبدیل می گردد اثر ضد میكروبی آن بهبود می یابد.
بعضی از باكتری های گرم منفی حساسیت كمتری نسبت به كیتوسان از خود نشان داده است به همین خاطر در این پژوهش نانوذرات كیتوسان با یك پپتید فعال اصلاح و سنتز شد كه علاوه بر حساسیت قارچ ها و باكتریهای گرم مثبت به باكتری های گرم منفی هم حساسیت نشان می هند به طوریكه اثر ضد میكروبی در آن فعال می گردد.
كیتوسان پلیمر سازگار، زیست تخریب پذیر و فاقد سمیت است كه به راحتی در سیستم بیولوژیكی تجربه می شود، این زیست پلیمر از كیتین مشتق می گردد كه عموما از پوسته میگو استحصال می گردد.
نانو كامپوزیت كیتوسان حاوی پپتید فعال بوده كه با غلظت خیلی پایین اثر ضدمیكروبی خویش را دارند؛ این نانو ماده باكتری های گرم منفی و گرم مثبت و طیف وسیعی از قارچ ها را از بین می برد. اثر ضدمیكروبی سریع به علت بر هم كنش الكترو استاتیكی كیتوسان با دیواره میكروبی و همینطور اثر كشندگی باكتری در غلظت بسیار پایین به خاطر پپتید فعال ضدمیكروب از خواص این محصول به حساب می آید.
این محصول در انواع منسوجات و بانداژهای ضدمیكروب، ضدعفونی كننده دهان، جلوگیری از فساد مواد غذایی، ضدعفونی كردن سطوح مختلف همچون بیمارستان ها، جلوگیری از تولید بوی بدن و پا و بندآورنده سریع خونریزی استفاده می گردد.
از آنجایی كه سالانه ۱۱ درصد از هزینه های سلامت در دنیا و همینطور بیشتر از آن در ایران صرف بهداشت و جلوگیری از آلودگی های میكروبی می شود، بنابراین نانو مواد ضدباكتری همچون نانو ذرات نقره در سال های اخیر به طور گسترده ای در زمینه پزشكی و بهداشتی تولید صنعتی شده اند و بازار آن با وجود محدودیت ها و تهدید سلامت جامعه رو به رشد است؛ در حالیكه نانو ذرات كیتوسان یك ضد میكروب بسیار قوی به حساب می آید.
این نانوكامپوزیت مخاطرات نانو ذرات نقره را نداشته و یك محصول زیست سازگار به حساب می آید ازاین رو انتظار می رود این محصول در آینده جای نانوذرات نقره را در صنعت پزشكی و بهداشتی گرفته و دامنه كاربرد آن به حوزه های دیگری همچون آب و فاضلاب، فیلتراسیون آب و هوا، داروسازی و صنایع مواد غذایی گسترش یابد.
این محصول با همكاری علیرضا صابر، مسئول فنی طرح، آرش شفیعی مسئول تحقیق و توسعه طرح و هومن زارع مسئول فروش و ارتباط با مشتری به تولید رسیده است.


1396/12/02
13:37:54
5.0 / 5
6599
تگهای خبر: كاربر , محقق , نانو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته