برای حل مشكل كاوشگر اگزومارس؛
سازمان فضایی اروپا دست به دامن ناسا شد
مداربسته: آزمایش های چتر نجات كاوشگر اگزومارس سازمان فضایی اروپا ناموفق بوده و بنابراین این سازمان از ناسا كمك خواسته است. این كاوشگر مقرر است ۲۰۲۰ به مریخ ارسال شود.
به گزارش مداربسته به نقل از دیلی میل، سازمان فضایی اروپا مجبور شده برای حفظ مأموریت ExoMars۲۰۲۰ از ناسا كمك بخواهد. مأموریت اصلی ExoMars بررسی نشانه های حیات روی مریخ است. این در شرایطی است كه تست های چتر نجات كاوشگر ExoMars با شكست روبرو شده است. ۲ چتر نجاتExoMars بخشی مهمی از طراحی این ابزار هستند كه سرعت فرود آن روی سطح مریخ را می كاهند.
آزمایش های ناموفق چتر نجات این كاوشگر سبب شده جدول زمانبندی انجام این مأموریت در سال آینده با اختلال روبرو شود. مهندسان هوافضا حالا معتقدند ۵۰ درصد احتمال دارد كاوشگرExoMars در زمان تعیین شده به فضا پرتاب شود. مهندسان سازمان فضایی اروپا امیدوارند همكارانشان در ناسا بتوانند بموقع مشكل چترهای نجارت ExoMars را حل كنند تا بتوان آنرا در بازه ۲۶ جولای تا ۱۲ آگوست ۲۰۲۰ میلادی به فضا فرستاد. اگر كاوشگر در این بازه زمانی پرتاب نشود، هزینه ها افزایش می یابد و انجام عملیات حداقل تا ۲۰۲۲ میلادی به تاخیر می رسد. مریخ اتمسفری بسیار سبك دارد و این بدان معناست كه فرود آرام روی سطح سیاره با استفاده از مقاومت هوا كار مشكلی است. در آزمایش های اولیه درارتفاع (كه برای تقلید از شرایط روی مریخ طراحی شده بود)، هر دو چتر نجات هنگام باز شدن، پاره شدند. آزمایش های بعدی هم با وجود بهبود چترهای نجات همچنان ناموفق بودند. حالا مقرر است برای مرتفع ساختن این مشكل، در ماه های آینده آزمایش های مشابهی در آزمایشگاهJPL ناسا صورت گیرد. البته آزمایش های اولیه در JPL نوید بخش بوده و محققان امیدوارند تا كاوشگر ExoMars در تاریخ مقرر شده در ۲۰۲۰ پرتاب شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب