فراگیری اشتغال در سیستان و بلوچستان زیربنای توسعه

فراگیری اشتغال در سیستان و بلوچستان زیربنای توسعه به گزارش مداربسته ایرنا- فراگیری، اجرا و توسعه اشتغال و طرح های اشتغالزایی مهم برای جمعیت جوان و فعال سیستان و بلوچستان گامی در جهت توسعه همه جانبه این خطه جنوب شرقی بوده که مورد توجه ویژه قرار گرفته است.



به گزارش مداربسته به نقل از ایرنا همه ما به خوبی با این مورد و گزاره آشنایی داریم که ایران کشوری جوان است کشوری که بیشتر جمعیت جوان آن در سالهای اخیر از مراحل تحصیلی و دانشگاهی عبور کرده اما در پیچ و خم نبود زمینه شغلی برای همه این جمعیت با موضوعات مختلفی روبرو بوده است ارتباط این اشتغال با موضوعات انسانی مانند سطح زندگی، رفاه، وضعیت معیشت، فقر یا میزان رضایت از زندگی سبب شده که ارتقای وضعیت اشتغال جمعیت فعال و آماده به کار در کشور ما همواره مورد توجه برنامه ریزان کشوری قرار گیرد موضوعی که در سیستان و بلوچستان هم به علت جوانی جمعیتش نقش مهمی دارد از اینرو به بررسی و تببین اقدامات انجام شده در این استان برای افزایش سطح اشتغال جمعیت فعال و جویای کار آن پرداخته شده است.

ضرورت برنامه ریزی برای اشتغال



کارشناسان اقتصادی سراسر دنیا معتقدند که ایجاد اشتغال و افزایش روند کیفی آن در سطح کلان جامعه مهره اصلی برای توسعه به حساب می آید ازاین رو هر کشوری که تلاش یا امید دارد که از پله های پیشرفت و ترقی بالا رود و خویش را به توسعه یافتگی در سطح جهان برساند برای اشتغال جمعیت فعالش برنامه ریزی می کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه جوانی جمعیت استان یک خصوصیت بسیار منحصر به فرد و کم نظیر است اظهار داشت: لزوم برنامه ریزی و مهارت آموزی برای اشتغال این افراد بیشتر از پیش وجود دارد.
ماندانا زنگنه با تکیه بر این که مبحث مهارت آموزی و آموزش نیروی انسانی برای سیستان و بلوچستان دارای اهمیت است خاطرنشان کرد: باوجود این که پروژه های بزرگ و سرمایه گذاری های وسیعی در استان شروع شده اما آمادگی لازم برای مشغول شدن نیروهای انسانی بومی در این پروژه ها را نداریم.
وی ضمن اشاره به این که سهم نیروی انسانی سیستان و بلوچستان در پروژه هایی که در سطح این استان شکل گرفته بیشتر نیروهای کارگری و نگهبانی بوده اظهار داشت: بعنوان مثال در حوزه گازرسانی این استان و گازکشی در سطح شهرها و داخل منازل تخصص های خاصی نیاز بود که با یک وقفه این نیروهای متخصص تأمین شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: به مسئولان پروژه هایی که در سیستان و بلوچستان شروع شده تاکید کردیم نیروهای متخصصی که از استان های دیگر می آیند حتما در کنارشان چند نیروی بومی قرار گرفته که کار را یاد بگیرند تا بتوانیم در آینده کادرسازی و نیروسازی در داخل استان داشته باشیم.

بهره گیری از ظرفیت ها سبب اشتغال



به گفته کارشناسان اقتصادی زیرساخت های اقتصادی، فیزیکی، طبیعی، جغرافیایی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی همه می توانند بعنوان ظرفیت هایی موثری در خدمت ایجاد اشتغال جمعیت فعال یک جامعه باشند.
استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این استان ظرفیت های زیادی در تمام بخش ها دارد که بهره گیری از این ظرفیت ها سبب اشتغال و توسعه در این نقطه از ایران اسلامی می شود.

احمدعلی موهبتی اضافه کرد: برای ایجاد اشتغال و توسعه در این استان باید به سمت بهره گیری از ظرفیت های منطقه رفت.
وی بیان نمود: بخش خصوصی و دولت پروژه هایی را در سیستان و بلوچستان اجرا کنند که در تمام زمینه ها همچون ایجاد اشتغال و بهبود فضای کسب و کار در این استان موثر باشد.
وی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان ظرفیت بسیار خوبی در زمینه مرز آبی و خاکی دارد که باید از این مزیت برای توسعه اقتصادی منطقه و اشتغال بهره برد.

اجرای عملی طرح های اشتغالزا



پرداخت تسهیلات، ایجاد بنگاه های تولیدی، پشتیبانی از بنگاه های تولیدی دارای مشکل و ایجاد واحدهای ارتقادهنده مهارت افراد همگی می توانند جزیی از اقدامات عملیاتی برای اشتغالزایی باشند که در جوامع مختلف به گونه های مختلف اجرایی می شوند و در سیستان و بلوچستان هم دولت، بخش خصوصی و تعاونی گامهای خوبی در این حوزه برداشته اند.

یکی از چندین طرح اشتغالزایی که در سالهای اخیر در سیستان و بلوچستان هدف گذاری شد هشت هزار و ۲۵۰ طرح اشتغالزایی اجتماع محور بود که از جانب بنیاد برکت در این استان جنوب شرقی کشور تدوین و برنامه ریزی شد.

معاون توسعه کارآفرینی اجتماع محور بنیاد برکت درباره راه اندازی این طرح ها اظهار داشت: این مهم سبب ایجاد ۲۵ هزار و ۷۵۰ شغل مستقیم و غیرمستقیم در مناطق محروم و روستایی سیستان و بلوچستان خواهد شد.

مرتضی نیازی با تکیه بر قرار گرفتن تمامی شهرهای سیستان و بلوچستان زیرپوشش فعالیتهای اشتغالزایی بنیاد برکت اظهارداشت: ۸۳ مجری و تسهیل گر فرایند ایجاد مشاغل پایدار را در مناطق محروم و کم برخوردار این استان پیگیری و اجرا می کنند.

وی اظهار داشت: بنیاد برکت اجرای هفت هزار طرح اشتغالزایی اجتماع محور را در سیستان و بلوچستان برای سال ۱۴۰۰ پیشبینی کرده بود که با انعقاد یک تفاهمنامه جدید، به هشت هزار و ۲۵۰ طرح رسید.

معاون توسعه کارآفرینی اجتماع محور بنیاد برکت اضافه کرد: این تفاهمنامه به ارزش ۵۰۰ میلیارد ریال میان بنیاد برکت، سازمان های مدیریت و برنامه ریزی و جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان و بانک قرض الحسنه مهر برای ایجاد یکهزار و ۲۵۰ طرح اشتغالزایی در حوزه های کشاورزی و دامپروری به امضا رسیده است.

وی بیان نمود: با احتساب این تفاهمنامه، تعداد طرح های اشتغالزایی بنیاد برای سال ۱۴۰۰ به هشت هزار و ۲۵۰ طرح رسید که ایجاد ۲۵ هزار و ۷۵۰ فرصت شغلی را برای متقاضیان به دنبال خواهد داشت.

نیازی در تشریح اقدامات اشتغالزایی بنیاد برکت در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: تا آخر سال ۹۹، بیشتر از ۱۵ هزار طرح اجتماع محور منجر به ایجاد ۴۵ هزار شغل خرد و خانگی در استان به بهره برداری کامل رسیده است.

وی اضافه کرد: دامپروری سبک و سنگین، تولید پوشاک، صنایع دستی، فنی و خدماتی، پرورش مرغ و محصولات گلخانه ای همچون رسته های در اولویت برای ایجاد مشاغل جدید در مناطق محروم و روستایی سیستان و بلوچستان بشمار می روند.

معاون توسعه کارآفرینی اجتماع محور بنیاد برکت با تکیه بر اشتغالزایی این بنیاد در مناطق محروم کشور تصریح کرد: تا آخر سال گذشته، ۱۱۰ هزار طرح اشتغالزایی اجتماع محور در هفت هزار و ۵۷۵ روستا و ۲۷۸ شهرستان در سرتاسر کشور راه اندازی شده که با ایجاد ۳۳۰ هزار فرصت شغلی خرد و خانگی همراه بوده است.
وی اظهارداشت: بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام توانسته تا امروز ۱۶ هزار ۹۴۷ طرح در حوزه های توانمندسازی اقتصادی، امور زیربنایی، فرهنگی، سلامت و سایر خدمات را با حجم سرمایه گذاری ۱۵ هزار و ۹۱۴ میلیارد ریال در مناطق محروم سیستان و بلوچستان به بهره برداری برساند یا در دست اقدام دارد.



مدرسه اشتغال طرح عملی دیگر برای اشتغالزایی


«در راستای توزیع عادلانه خدمات پژوهشی-آموزشی و بهره مندی از ظرفیت های موجود و با هدف کمک به دانشجویان خلاق و دارای ایده برای رفع موانع در شناخت بهتر استعدادهای خود، یادگیری مهارت های تیمی و رفتار حرفه ای در محیط کاری، مدرسه اشتغال سیستان وبلوچستان افتتاح شد.»
رئیس پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان با تایید این خبر اظهار داشت: با عنایت به این که در این استان دانشجویان و جوانان خلاق و توانمند زیادی وجود دارد به منظور حمایت و عرضه مشاوره های تخصصی به آنان، دومین مدرسه اشتغال کشور در این استان دایر شد که هم اینک ۴۵۰ نفر از دانشجویان خلاق و جوانان دارای ایده به این مدرسه معرفی شده اند.
محمدنبی شهیکی خاطرنشان کرد: در مدرسه اشتغال تلاش می شود تا داوطلبان با نگاهی به درون، الگوی رفتاری و جنس شغلی خویش را دریابند و بعد از آن با آگاهی کامل از ظرفیت های خود، نخستین و مناسب ترین شغل را آگاهانه انتخاب کنند که این مدرسه در راه بهره مندی از استعداد و قابلیت های فارغ التحصیلان سالهای اخیر دانشگاه های معتبر، طرح های متنوعی را برای شناسایی و توسعه قابلیت های علمی و عملی افراد در نظر گرفته و امیدواریم با برقراری ارتباط اصولی دانشگاه و سازمان های فنی، شکوفایی صنعت و علم را بیشتر از پیش شاهد باشیم.

وی بیان نمود: به صورت کلی حضور در این مدرسه به صورت داوطلبانه است و افراد باید هزینه ای را بابت شرکت در دوره ها پرداخت کنند اما با رایزنی های صورت گرفته افرادی که توسط پارک و علم فناوری معرفی می گردند با تخفیف ۸۰درصدی از خدمات این مدرسه بهره مند می شوند.
رئیس پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: با عنایت به زیرساخت بوجود آمده و هماهنگی با مدرسه اشتغال شریف و دانشگاه سیستان وبلوچستان؛ علاقه مندان می توانند با رجوع حضوری به پارک علم وفناوری ضمن آشنایی بیشتر با شرایط و ضوابط موجود و حمایت های مادی و معنوی پارک، در این مدرسه اشتغال ثبت نام کرده و از خدمات آن بهره مند شوند.
وی اظهار داشت: در واقع شکوفایی و شناسایی توانمندی افراد و اتکا به درون یکی از اصلی ترین برنامه های این مدرسه است و بعد از آنکه فرد به شناخت جامع و کاملی از خود رسید دوره های تخصصی خودمدیریتی، مهارت های ارتباط درونی و بیرونی، کار تیمی، مسئولیت پذیری و تعامل با محیط کار را آموزش می بیند که نتیجه آن ورود موفق و با درصد ریسک پایین به عرصه اشتغال و کارآفرینی است.


اشتغال راهی برای توسعه
رابطه اشتغال با جایگاه اقتصاد ملی و جهانی، پیوند تمام عیار اشتغال با توان رقابت یک کشور در نظام بین المللی و توان مقاومت اقتصاد ملی، پیوند اشتغال با عدالت اجتماعی و همینطور پیوند اشتغال با امنیت ملی مسئله ای است که تمام برنامه ریزان اقتصادی بر آن تاکید داشته اند که فراگیری و افزایش اشتغال موثر هر جامعه راهی برای رسیدن آن جامعه به توسعه و برون رفت از تنگناه های متعدد است.


1400/03/06
11:40:53
5.0 / 5
439
تگهای خبر: آموزش , امنیت , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته