به مناسبت روز جهانی مقابله با آزمایش هسته ای

روزی برای برقراری صلح و حفظ امنیت بشر در مقابل تهدیدهای هسته ای

روزی برای برقراری صلح و حفظ امنیت بشر در مقابل تهدیدهای هسته ای مداربسته: آزمایش های هسته ای آثار بسیار مخربی بر سلامت انسان های ساکن نواحی تحت تاثیر آزمایش بر جای می گذارد، زیستگاه ها و حیات وحش را نابود می کند و اکوسیستم ها را از بین می برد. ترمیم آثار مخرب این آزمایشات نیازمند گذشت چندین دهه است.


مجمع عمومی سازمان ملل متحد در شصت و چهارمین جلسه خود در دومین روز از ماه اکتبر سال ۲۰۰۹ میلادی، با تصویب قطعنامه ۶۴/۳۵، روز ۲۹ آگوست (هفتم شهریور) را بعنوان روز جهانی مقابله با آزمایش هسته ای نام گذاری کرد.
این قطعنامه با اقدام و پیگیری قزاقستان به ثمر نشست و تاریخ تعطیلی یکی از بزرگ ترین سایت های آزمایش هسته ای جهان در آن زمان، معروف به سمیپالاتینسک را که در برگیرنده بیشتر از ۴۵۰ سلاح هسته ای از دوران اتحاد جماهیر شوروی بود، بعنوان روز جهانی مقابله با آزمایش هسته ای معرفی نمود.
مدت کوتاهی بعد از آن کشورهای عضو سازمان ملل آغاز به مذاکره برای انعقاد پیمان منع جامع آزمایش هسته ای با هدف برقراری صلح و حفظ امنیت بشر در مقابل تهدیدهای هسته ای کردند.
این پیمان در تاریخ ۱۰ سپتامبر سال ۱۹۹۶ میلادی به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید و تا کنون ۱۸۵ کشور آنرا امضا کردند و ۱۷۰ کشور آنرا به تصویب رساندند.
از تاریخ ۱۶ جولای سال ۱۹۴۵ میلادی که آزمایش سلاح های هسته ای برای نخستین بار در جهان انجام شد، تا کنون بیشتر از ۲ هزار آزمایش هسته ای انجام شده است.
در ابتدای امر توجه چندانی به پیامدها و تبعات بسیار مخرب آزمایش این تسلیحات بر سلامت انسان نمی شد، اما تاریخ به وضوح نشان داده است که تبعات آزمایشات هسته ای تا چه حد برای انسان مخرب و خطرآفرین است.
این آزمایشات آثار بسیار مخربی بر سلامت انسان های ساکن نواحی تحت تأثیر آزمایش بر جای می گذارد، زیستگاه ها و حیات وحش را نابود می کند و اکوسیستم ها را از بین می برد. ترمیم آثار مخرب این آزمایشات چندین دهه به طول می انجامد.
قطعنامه ۶۴/۳۵ در فراخوانی برای افزایش اگاهی و آموزش درباره نتایج آزمایش تسلیحات هسته ای یا سایر انواع انفجارهای هسته ای و همینطور ضرورت توقف این نوع آزمایش ها بعنوان ابزاری برای دستیابی به هدف جهانی عاری از تسلیحات هسته ای است.
هر سال در این رویداد در جهت مقابله با آزمایش هسته ای، اقداماتی همچون برگزاری سمپوزیوم ها، کنفرانس ها، نمایشگاه ها، مسابقات، تشریفات، سخنرانی ها، تولید و پخش محتوا در رسانه ها و سایر اقدامات ابتکاری دیگر در سرتاسر جهان انجام می شود.
منابع:
پایگاه سازمان ملل متحد
پایکاه خبری تایمز


منبع:

1400/06/08
10:22:29
5.0 / 5
474
تگهای خبر: آموزش , امنیت , تولید , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته