علت افزایش طول روزهای زمین چیست؟

علت افزایش طول روزهای زمین چیست؟ مداربسته: مداربسته: پژوهشگران دانشگاه پکن در مطالعه اخیرشان امواج لرزه ای را که از هسته زمین عبور می کردند، تحلیل و بررسی کردند. آنها دریافتند که فعالیت هسته درونی سیاره ما ممکنست بتازگی متوقف شده و احتمالاً درحال معکوس شدن باشد.


به گزارش مداربسته به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، آیا احساس می کنید روزها بیش از دیگر مواقع طولانی شده اند؟ این امر نشانه این نیست که شما به تعطیلات نیاز دارید چونکه دانشمندان نشان داده اند که به لطف تغییرات در چرخش هسته درونی سیاره ما، طول روزها بر روی زمین می تواند افزایش یابد.
سرعت و جهتی که در آن هسته درونی می چرخد بوسیله میدان مغناطیسی به وجود آمده توسط «هسته بیرونی» مایع که آنرا احاطه کرده است تعیین می شود.
اما محاسبات انجام شده توسط تعدادی از محققان دانشگاه پکن در چین نشان میدهد که ممکنست در ۱۴ سال قبل چرخش هسته درونی کند شده و حتی معکوس شده باشد.
درون زمین مانند یک پیاز لایه لایه است، جایی که «هسته داخلی» جامد آهن-نیکل آن دارای شعاع ۷۴۵ مایل(تقریباً سه چهارم اندازه ماه) و به داغی خورشید است.
اطراف آن ازطریق یک «هسته بیرونی» سیال از آهن و نیکل مذاب احاطه شده است و ضخامتی در حدود ۱۵۰۰ مایل دارد.


این هسته بیرونی توسط گوشته ای از سنگ داغ به ضخامت ۱۸۰۰ مایل احاطه شده است و پوسته ای نازک، خنک و سنگی سطح آنرا پوشانده شده است.
این واقعیت که هسته درونی داخل هسته بیرونی مایع قرار دارد به این معنا است که می تواند مستقل از چرخش زمین بچرخد.
تصور می شود که این چرخش تا حد زیادی توسط میدان مغناطیسی زمین که توسط هسته بیرونی ایجاد می شود تعیین می شود.
همانطور که گرما از هسته داخلی خارج می شود، آهن در هسته بیرونی به وسیله همرفت به اطراف حرکت می کند و حرکت جریان های الکتریکی قدرتمندی به وجود می آورد.
چرخش زمین حول محور خود موجب می شود این جریان های الکتریکی یک میدان مغناطیسی تشکیل دهند که در اطراف سیاره گسترش یافته و به فضا کشیده می شود.
اما اثری که این امر روی چرخش هسته درونی دارد با اثرات گرانشی گوشته متعادل می شود و سرعت آنرا می کاهد یا به نوسان تبدیل می کند.
با این وجود، بتازگی چگونگی چرخش هسته درونی اغلب مورد بحث است و این امر عمدتا بدین سبب است که مشاهده مستقیم آن نا ممکن است.
پژوهشگران برای توضیح الگو، سرعت و علت حرکت و تغییرات آن باید به اندازه گیری های غیرمستقیم تکیه کنند.
با حرکت امواج لرزه ای در لایه های مختلف زمین، سرعت آنها تغییر می کند و بسته به مواد معدنی، دما و چگالی آن لایه، ممکنست منعکس یا شکسته شوند.


آنها همین طور می توانند هرگونه تغییر در چرخش در هسته درونی را نشان دهند، برای اینکه آنها با سرعت های مختلف در قسمت های مختلف آن حرکت می کنند.
در این مطالعه پژوهشگران امواج لرزه ای دهها هزار زمین لرزه را که از دهه ۱۹۶۰ در هسته درونی زمین حرکت کرده بودند، تحلیل و بررسی کردند.
مشخص شد که پیش از سال ۲۰۰۹، زمان سفر و خاصیت های شکل موج این امواج بطور قابل توجهی با عبور از هسته درونی درحال چرخش تغییر کرده است.
اما در آن سال آنها تحت تأثیر هسته قرار نگرفتند و این امر نشان می داد که سرعت آن کم شده و الان با همان سرعت زمین درحال چرخش است.
با این وجود، بعد از سال ۲۰۰۹، خاصیت های امواج لرزه ای نشان میدهد که هسته درونی حالا کندتر حرکت می کند.
داده ها همین طور نشان داد که هسته داخلی هر ۷۰ سال یک دفعه چرخش خودرا معکوس می کند و آخرین نقطه چرخش آن در دهه ۱۹۷۰ رخ داد که این امر با تغییرات منظم در میدان مغناطیسی زمین و طول روز مرتبط می باشد.
نویسندگان گفتند: این مشاهدات شواهدی برای برهمکنش های دینامیکی بین لایه های زمین(از عمیق ترین قسمت داخلی تا سطح آن) که بطور بالقوه به سبب جفت شدن گرانشی و تبادل تکانه زاویه ای از هسته و گوشته به سطح آن رخ داده، ارائه می دهند.
در فیزیک، تکانهٔ زاویه ای یا تکانهٔ دورانی(Angular momentum) (در فارسی به آن گشتاور دورانی یا گشتاور زاویه ای نیز گفته می شود) کمیتی برداری است که برای بیان وضعیت حرکتی سیستم های درحال حرکت دورانی مورد استفاده قرار می گیرد.
سرعت چرخش سیاره ما حول محور خود در طول تاریخ به سبب تغییرات در چرخش هسته درونی متفاوت بوده است.


هنگامی که سرعت آن کاسته می شود، کشش گرانشی آن بر روی گوشته بیشتر می شود و چرخش زمین کاهش میابد و موجب می شود یک روز طولانی تر شود.
بطور متوسط، روزهای زمینی بجای کوتاه تر شدن، حدودا یک ۷۴۰۰۰ ثانیه در هر سال طولانی تر می شوند.
۱.۴ میلیارد سال پیش، یک روز ۱۹ ساعت بود، در صورتیکه امروز یک روز کامل ۲۴ ساعت است.
گاهی اوقات سرعت چرخش کمی تغییر می کند و این امر بر زمان نگهدار جهانی(ساعت اتمی) تأثیر می گذارد و نیاز به حذف یا اضافه ثانیه های کبیسه وجود دارد. ثانیه کبیسه(Leap second) مقدار زمان یک ثانیه است که به زمان ساعت هماهنگ جهانی اضافه می شود تا تاریخ روز آن با زمان خورشیدی متوسط هماهنگ شود.
از دهه ۱۹۷۰ در مجموع ۲۷ ثانیه کبیسه برای دقیق نگه داشتن زمان اتمی مورد نیاز بوده است.



منبع:

1401/11/06
13:34:41
5.0 / 5
270
تگهای خبر: دانشگاه , دانشمند , سیستم , فضا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته