سیل انتقادات دانشمندان به تصمیم ناسا در خصوص توقف بودجه مأموریت نیوهورایزنز

سیل انتقادات دانشمندان به تصمیم ناسا در خصوص توقف بودجه مأموریت نیوهورایزنز به گزارش مداربسته، به دنبال اعلام تصمیم ناسا در خصوص توقف بودجه مأموریت فضاپیمای «نیوهورایزنز»، دانشمندان انتقاداتی را ضد این آژانس فضایی مطرح کرده اند.



به گزارش مداربسته به نقل از ایسنا و به نقل از گاردین، فضاپیمای نیوهورایزنز (New Horizons) امکان دارد به لبه منظومه شمسی رسیده و بیشتر از پنج میلیارد مایل (بیش از هشت میلیارد کیلومتر) را در فضا طی کرده باشد، اما درحال ایجاد کردن امواج بزرگی در زمین است. به دنبال تصمیم ناسا در خصوص توقف بودجه مأموریت اصلی نیوهورایزنز در سال آینده، اختلاف بین دانشمندان و مقامات فضایی آمریکا شروع شد.

آلن استرن (Alan Stern)، پژوهشگر ارشد مأموریت نیوهورایزنز، این اقدام را اشتباه و تاسف بار توصیف کرد و اظهار داشت: این کار از نظر علمی یک اشتباه است.

ناسا تاکید کرده است که قرار نیست نیوهورایزنز را به صورت کامل تعطیل کند، بلکه بودجه ای فراهم خواهد نمود تا فضاپیما بتواند به بررسی آب و هوای فضا و سایر پدیده ها ادامه دهد. با این حال، وظیفه اصلی آن که بررسی ترکیب سیاره است، متوقف خواهد شد.

نیوهورایزنز برای مطالعه «کمربند کویپر» (Kuiper belt) طراحی شد که حلقه ای متشکل از اجرام یخی به جا مانده از شکل گیری سیاره ها در میلیاردها سال پیش است. پژوهشگران برای دهه ها، رویای ثبت یک نمای نزدیک را از برخی اجرام به جا مانده در منظومه شمسی در سر می پروراندند، اما به علت دور بودن آنها ناکام ماندند. نیوهورایزنز برای مرتفع ساختن این مشکل ساخته شد.

این کاوشگر که در ژانویه ۲۰۰۶ از کیپ کاناورال پرتاب شد، از عبور سیاره غول پیکر مشتری برای افزایش سرعت خود به بیشتر از ۳۰ هزار مایل در ساعت بهره برد و در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ به سیاره پلوتون که بزرگترین جرم کمربند کویپر است، رسید و داده ها را به زمین فرستاد. علیرغم این که پیام ها با سرعت نور مخابره می شدند، بیشتر از چهار ساعت طول کشید تا پیام ها به مرکز کنترل مأموریت برسند. آنها تصاویری دیدنی را از کوه های یخی مرتفع و دشت های وسیعی از نیتروژن یخ زده آشکار کردند.

داده های نیوهورایزنز نشان دادند که پلوتون دارای جو نازک و آبی است و یک کلاهک قرمز مایل به قهوه ای از مواد در بزرگترین قمر آن، شارون (Charon) قرار دارد که از مولکول های آلی تشکیل شده است. این مولکول های آلی می توانند مولفه های مهم زندگی باشند. برای جهانی که در چنین مداری دور از خورشید قرار دارد، این سیاره کوتوله و قمرهای آن به صورت شگفت انگیزی پرانرژی هستند.

نیوهورایزنز بعد از گذشتن از پلوتون و شارون، به کمربند کویپر وارد شد و در اول ژانویه ۲۰۱۹ به نزدیکی «آلتیما ثولی» (Arrokoth) رفت که دورترین جرمی بود که تا آن زمان بوسیله ی یک فضاپیما کاوش شده بود. یافته های نیوهورایزنز در ترکیب با مشاهدات این فضاپیما در مورد سایر اجرام کمربند کویپر، بسیار مهم بودند.

میشل بانیستر (Michele Bannister)، دانشمند سیاره شناسی دانشگاه کانتربری (University of Canterbury) نیوزلند اظهار داشت: نیوهورایزنز به ما چیزهای زیادی را در مورد خصوصیت های اساسی شکل گیری سیاره ها آموخت و بسیار متحول کننده بود.

آلن استرن هم از این مورد حمایت کرد و اظهار داشت: کمربند کویپر از سیاره های کوچک تشکیل شده است که اجزای سازنده سیاره ها هستند. به لطف داده هایی که نیوهورایزنز فرستاده است، ما حالا نحوه ترکیب و ادغام این اجزای سازنده و آغاز فرایند تشکیل سیاره ها را درک می نماییم. این کاوشگر اساسا برای درک منظومه شمسی و سیاره های اطراف ستارگان دیگر مهم می باشد.

ماموریت نیوهورایزنز قرار بود چهار یا پنج سال دیگر زمان ببرد تا سفر خویش را در کمربند کویپر به پایان برساند. امید می رفت که نیوهورایزنز در طول این سفر بتواند با سیارک دیگری مانند آلتیما ثولی ملاقات کند، اما یافتن چنین هدفی در نزدیکی مسیر آن از میان کمربند کوپیر دشوار بوده است.

استرن اظهار داشت: پیدا کردن یک جرم مناسب دیگر برای نزدیک شدن خیلی سخت است، اما واقعا سخت کوشیده ایم که یکی را پیدا نماییم. فکر می کنم در ناسا این ناامیدی وجود دارد که ما حالا هدف دیگری برای پرواز نداریم و این ناامیدی را درک می کنم. تا جایی که می توانیم، برای مرتفع ساختن این ناامیدی تلاش می نماییم، اما این یک مشکل دشوار می باشد. با این حال، قطع کردن بودجه ما تضمین می نماید که هیچگاه هدف دیگری وجود نخواهد داشت.

ساخت و پرواز نیوهورایزنز به پلوتون و فراتر از آن، بیشتر از ۸۰۰ میلیون دلار هزینه داشت. هزینه های کنترل مأموریت حدود ۱۰ میلیون دلار در سال بوده است. با دور کردن مأموریت از علوم سیاره ای و بررسی دقیق کمربند کویپر و با تمرکز روی هلیوفیزیک، فیزیک خورشید و ارتباط آن با منظومه شمسی، احیانا چندین میلیون دلار از بودجه سالانه کم می شود.

استرن اضافه کرد: این یک اقتصاد کاذب است. نیوهورایزنز هنوز هم می تواند تا پایان زمان مأموریت خود در کمربند کویپر، علم بزرگی را عرضه نماید، اما توقف آن در سال آینده، هم از منظر علمی زودرس است و هم از منظر سیاست مالی غیرعاقلانه به حساب می آید. من در این مورد بسیار نگران هستم.







منبع:

1402/02/25
10:55:07
5.0 / 5
260
تگهای خبر: دانشگاه , دانشمند , علم , فضا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته