افزایش راندمان دستگاه های اجرائی با تحقق تحول دیجیتال
مداربسته: آنطور که مسئولان گفته اند در برنامه هفتم توسعه و ماده ۱۰۷ آن اعلام شده که برنامه تحول دیجیتال باید با همکاری سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور (نصر) انجام شده و برنامه های این حوزه با همکاری این سازمان تهیه و تدوین شوند چونکه یکی از مباحث جدی که با بهره گیری از تحول دیجیتال به وقوع می پیوندد، افزایش راندمان دستگاهها از ۲۵ تا ۳۰ درصد است.
به گزارش مداربسته به نقل از ایسنا، زمانیکه در رابطه با تحول دیجیتال صحبت می شود باید سه ضلع آن که عبارت است از مردم، فرایند و ابزار توجه و تأکید شود که به شکل توأمان با یکدیگر کار پیش می رود. تحول دیجیتال پروژه نیست بلکه به معنای بهبود مستمر است.
بررسی ها نشان داده است اگر اقتصاد دیجیتال بخواهد در کشور پیاده سازی شود و به یک نرخ رشد و توسعه خوبی برسد، به زیرساخت هایی نیاز دارد. تحول دیجیتال همچون مواردی است که بعنوان لازمه رشد اقتصاد دیجتال مطرح می شود چونکه فناوری های دیجیتال فرصت های بی شماری را برای سازمان ها در هر اندازه و صنعتی عرضه می کنند و با پیاده سازی صحیح تحول دیجیتال، سازمان ها می توانند بهبود یابند، رشد کنند و در دنیای رقابتی امروزی پیشرو باشند.
تحول دیجیتال بر سه بخش دولت دیجیتال با محوریت هوشمندسازی، جامعه دیجیتال با محوریت فرهنگ سازی، کسب و کار دیجیتال با محوریت توسعه فضای کسب و کار آینده جوامع را شکل می دهد و بر همه بخش های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی اثرگذار می باشد.
کارشناسان معتقدند بخش دولتی به تنهایی نمی تواند تحول دیجیتال را به شکل عمقی ایجاد نماید. چالش اینست که سازمان های سنتی حاضر به تغییر و تحول نیستند بحث دیگر هم ادبیات و فرهنگ در حوزه تحول دیجیتال است که در قسمت دولتی کم رنگ شده و بخش خصوصی می تواند تغییرات و تحولات لازم را ایجاد نماید.
بنابراین اعلام گردید در حوزه بخش خصوصی آمادگی سرمایه گذاری در این عرصه وجود دارد تا به بخش دولتی کمک گردد. رضا باقری اصل-مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در امور تحول دیجیتال- در این حوزه گفته است که مهم ترین رکن در برنامه هفتم توسعه که با همت سازمان نصر تدوین شده، این است که آئین نامه سالانه دستگاههای اجرایی با پیشنهاد غیردولتی تدوین شود. اقدامی که با همکاری سازمان نظام صنفی رایانه ای از هفته گذشته شروع شده و امیدواریم دیگر اعضای سازمان نصر هم به ما بپیوندند، تدوین چارچوبی برای تحول دیجیتال است. امیدوارم که این چارچوب بزودی نهائی شده و در کارگروه اقتصاد دیجیتال تصویب شود، سپس به تمامی نهادهای اجرایی آنرا ابلاغ نماییم و اعلام نماییم که سند تحول دیجیتال باید در این چارچوب نگاشته شود.
باقری اصل اظهار داشت: در این چارچوب یک فصل مهم را به شیوه سرمایه گذاری بخش غیردولتی اختصاص دادیم و در آن بر پذیرش طرح های غیردولتی تأکید کردیم. مهم ترین اقدام هم نگارش طرح های تحول با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است.
مسئله ای که علی حکیم جوادی - رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور به آن اشاره و تاکید کرده است در برنامه هفتم توسعه و ماده ۱۰۷ بند خ. اعلام شده که برنامه تحول دیجیتال باید با همکاری سازمان نصر صورت گرفته و برنامه های این حوزه با همکاری نصر تهیه و تدوین شوند.
به گفته وی، یکی از تصمیمات شان در این عرصه اینست که مانند سازمان های نظام مهندسی، استفاده از مشاوران این حوزه را بعنوان تکلیف الزامی کنند. یکی از مباحث جدی که با استفاده از تحول دیجیتال به وقوع می پیوندد، افزایش بهره وری دستگاه ها از ۲۵ تا ۳۰ درصد است. به نظر می آید وزارت نفت و نیرو با عنایت به شرایط کشور پایلوت های مناسبی باشند.
حکیم جوادی اظهار داشت: همینطور جلسات مشترکی با وزیر ارتباطات داشتیم تا در بحث های ناترازی انرژی کمک کرده و با هوشمندسازی و اتوماسیون صنعتی ناترازی را جبران نماییم. طرح های اولیه در این حوزه آماده و عرضه شده و مقرر است از ابزارهای فناوری و اتوماسیون صنعتی در قسمت های مختلف استفاده گردد. همین اقدامات را در حوزه صنعت، معدن و کشاورزی هم می خواهیم اجرایی نماییم.
پیشتر وزیر ارتباطات تاکید کرده بود که باید دستگاه ها بحث تحول دیجیتال در دستگاههای خود نشر دهند و در رابطه با آن صحبت و تأکید کنند که این یک تکلیف قانونی می باشد. همینطور ظرفیتهای موردنیاز برای ایجاد تحول دیجیتال در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه های مختلف وجود دارد و این وزارت خانه آمادگی دارد که زمینه این تحول را در دیگر دستگاه ها فراهم آورد.
منبع: newcctv.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب