ستاری عنوان كرد:
۱۰۰ هزار دانشجوی ایرانی در خارج از كشور تحصیل می كنند
مداربسته: معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: هم اكنون ۱۰۰ هزار دانشجوی ایرانی در خارج از كشور تحصیل می كنند كه از این تعداد ۱۲ هزار دانشجو در آمریكا مشغول به تحصیل هستند.
به گزارش مداربسته به نقل از مهر، سورنا ستاری در افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار با اشاره به اینكه وزیر علوم با معاونت علمی در مورد نوآوری و تولید اكوسیستم كارآفرینی هم نظر است، اظهار داشت: امیدوار هستیم كه بتوانیم به یافته های مهمی در زمینه نوآوری دست یابیم.
وی با اشاره به اینكه ما بزرگترین كلونی دانشگاه در آمریكا بودیم اظهار داشت: هم اكنون ۱۰۰ هزار دانشجوی ایرانی در خارج از كشور تحصیل می كنند كه از این تعداد ۱۲ هزار دانشجو در آمریكا مشغول به تحصیل هستند.
ستاری اضافه كرد: ۲۰ برابر شدن تعداد دانشجویان داخلی تحول بزرگی است؛ پس چطور است كه بر تولید ناخالص داخلی تاثیری نداشته؟
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاكید بر اینكه این مشكلات به علت عدم وجود زیست بوم كارآفرینی است، اظهار داشت: باید این اكوسیستم را تولید كنیم؛ باید زیست بومی تشكیل شود كه بخش خصوصی بتواند روی پژوهش ها سرمایه گذاری كند؛ تولید استارت آپ ها، شركت های دانش بنیان و غیره می تواند ما را به داشته های مهمی در زمینه های فناوری و نوآوری برساند.
وی با اشاره به اینكه ما دهمین هلدینگ جهان هستیم، اظهار داشت: برای تشكیل زیست بوم نیاز به یك فرهنگ عمومی است. ما باید بتوانیم سیستمی داشته باشیم كه روی اقتصاد كشور اثرگذار باشد.
ستاری با اشاره به اینكه هم اكنون خیلی از دانشجویانی كه در خارج از كشور تحصیل می كردند و درآمد خوبی داشتند به كشور بازگشته اند تا در جریان این اكوسیستم نوآوری فعالیت كنند، اظهار داشت: این نخبگان نزدیك به ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار دلار حقوق داشتند اما برگشته اند تا در قالب استارت آپ ها و شركت های دانش بنیان فعالیت كنند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینكه راه اندازی اكوسیستم نوآوری می تواند تنها راه خروج نخبگان از كشور باشد، اظهار داشت: ما باید سیستمی داشته باشیم كه آنها را به جامعه برگردانیم و در اقتصاد كشور از آنها بهره ببریم.
وی با اشاره به اینكه استارت آپ های حوزه خدمات هفته ای ۱۰ درصد رشد می كنند، اظهار داشت: باید روند رشد در استارت آپ های حوزه تكنولوژی هم همینگونه باشد.
ستاری با تاكید بر اینكه اگر بتوانیم به خوبی در زمینه فناوری و نوآوری رشد كنیم، اینجاست كه نوآوری بشر قیمت دار می شود، اظهار داشت: بدین واسطه پژوهش ها مفهوم پیدا می كند؛ نقش دانشگاه ها در اقتصاد معنادار می گردد و پژوهشگاه های دولتی هم پاسخگو می شوند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینكه سیاست ها در جهت تولید اكوسیستم نوآوری و كارآفرینی طی سه چهار سال قبل به وجود آمده است، اظهار داشت: اما تا هدف فاصله داریم ولی در خلال این مدت حساسیت هایی در این زمینه تا حدودی بوجود آمده است.
وی با اشاره به اینكه افرادی كه در شركت های دانش بنیان و استارت آپ ها كار می كنند سفیرانی هستند تا بتوانند اكوسیستم كارآفرینی و نوآوری را در كشور جا بیندازند، اظهار داشت: هر كدام از آنها مانند سربازی می مانند كه علاوه بر فرهنگ، می توانند اقتصاد كشور را تحت تاثیر قرار دهند.
به گفته ستاری با سیاست هایی كه داریم تا سه چهار سال آینده به همت اساتید و جوانان و محققان كشور به زیست بوم نوآوری و فناوری دست پیدا می كنیم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینكه فروش دانش فنی پارك های علم و فناوری ۲۰۰ میلیارد بوده است، اظهار داشت: البته كه این میزان می تواند بیشتر باشد و اساساً نیاز به تلاش های مضاعف دارد.
وی تصریح كرد: با پول دولتی نمی توانیم اكوسیستم كارآفرینی و اقتصاد دانش بنیان را در كشور تولید كنیم. ازاین رو لازم است كه بخش خصوصی به میان آید تا بتوانیم به پیشرفت هایی نائل شویم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب