بازیگری ماه در آسمان آخرین ماه پاییز

بازیگری ماه در آسمان آخرین ماه پاییز به گزارش مداربسته، سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران اظهار داشت: طلوع ابرماه و همین طور مقارنه ماه با خوشه پروین و سیاره پرنور مشتری از رویدادهای مهم این هفته در آسمان شب است.



باشگاه خبرنگاران جوان؛ منصوره شوشتری* - سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران در تشریح رویدادهای نجومی هفته پیش رو (دهم تا هفدهم آذر) اظهار داشت: طلوع ابرماه و همین طور مقارنه ماه با خوشه پروین و سیاره پرنور مشتری از رویدادهای مهم این هفته در آسمان شب است.
به گزارش گزارشگر باشگاه خبرنگاران جوان، کاظم کوکرم اضافه کرد: در هفته پیش رو دو رویداد مهم نجومی را خواهیم دید که بازیگر هر دو رویداد هم ماه است.
وی افزود: نخستین رویداد پنجشنبه (سیزدهم آذر) اتفاق می افتد و در جریان آن ما قرص ماه را بصورت کامل یا ابرماه در آسمان شب می توانیم شاهد باشیم. ابر ماه به این معنا است که کره ماه را در نزدیکترین نقطه مداری خود به کره زمین می توانیم رصد نماییم. فاصله ماه با زمین در آن روز حدود ۳۵۵ هزار کیلومتر است و به این علت ابعاد ماه نسبت به شرایط عادی حدود ۸ تا ۱۰ درصد بزرگ تر در آسمان دیده می شود. قطر این ابر ماه نسبت به ماه های عادی مختصری بزرگ تر و از لحاظ روشنایی هم حدود ۲۰ درصد روشن تر هست.
نمای شبیه سازی شده از مقارنه ماه و مشتری در یکشنبه شب، ۱۶ آذر ۱۴۰۴، رو به جهت مشرق با چشم غیرمسلح
این منجم آماتور رویداد دیگر را مقارنه ماه با خوشه پروین برشمرد و اظهار داشت: همان روز پنجشنبه مقارنه ماه با خوشه پروین هم در آسمان شب اتفاق می افتد؛ ولی درخشش بالای ماه در این شب حدودا مانع از این می شود که بتوانیم ستاره های خوشه پروین را که در نزدیکی ماه قرار گرفتند با چشم غیرمسلح به خوبی ببینیم.
کوکرم در تشریح رویداد بعدی نجومی گفت: رویداد بعدی روز یکشنبه (شانزدهم آذر) حوالی ساعت ۲۳ اتفاق می افتد و می بینیم ماه در حالی در آسمان و در برج جوزا طلوع کرده که در سمت راستش جرم پرنوری می درخشد که در حقیقت سیاره مشتری است که با چشم غیرمسلح به خوبی دیده می شود.
وی اظهار داشت: کمی بیشتر از ماه هم دو ستاره دیگر نسبتاً پرنور و البته کم نورتر از مشتری با چشم غیرمسلح قابل مشاهده خواهند بود که ستاره های کاستور و پولوکس در صورت فلکی جوزا هستند، این همنشینی هم منظره زیبایی را برای دوست داران به وجود می آورد که با چشم غیرمسلح هم قابل مشاهده می باشد.
نمایی شبیه سازی شده از ابرماه شامگاه پنجشنبه ۱۳ آذر، رو به جهت مشرق، بعد از تاریک شدن آسمان
بگفته کوکرم فرصت خوبی است که به کمک ماه بتوانیم سیاره مشتری را هم در آسمان ببینیم. در ادبیات ما مقارنه ماه و مشتری از گذشته های دور جایگاه ویژه ای داشته اند و طالع بین ها این مقارنه را زمان خوبی توصیف می کردند؛ ولی از نظر علمی می دانیم گردش ماه و سیاره ها در آسمان و جابه جا شدن آنها بین ستاره ها و این که گهگاهی کنار همدیگر قرار می گیرند، از نظر علمی بهیچ وجه در زندگی ما تأثیر مفهوم داری ندارند. چونکه فاصله بین این اجرام در آسمان میلیاردها کیلومتر است.
وی در بیان مثالی اضافه کرد: همان شب شانزدهم آذر که مقارنه ماه و مشتری رخ می دهد، فاصله ماه تا زمین حدود ۳۶۵ هزار کیلومتر و فاصله سیاره مشتری با ما حدود ۸۰۰ میلیون کیلومتر است! بدین سبب با در نظر گرفتن این فواصل نجومی، احتمال هر نوع تأثیر گرانشی یا غیر گرانشی سیاره ها بر احوالات ما اساسا مطرح نیست.
*کارشناس علم و فرهنگ
به اجمال، قطر این ابر ماه نسبت به ماه های عادی مختصری بزرگ تر و به لحاظ روشنایی هم حدود ۲۰ درصد روشن تر هست.
نمای شبیه سازی شده از مقارنه ماه و مشتری در یکشنبه شب، ۱۶ آذر ۱۴۰۴، رو به سبب مشرق با چشم غیرمسلح
این منجم آماتور رویداد دیگر را مقارنه ماه با خوشه پروین برشمرد و گفت: همان روز پنجشنبه مقارنه ماه با خوشه پروین هم در آسمان شب اتفاق می افتد؛ ولی درخشش بالای ماه در این شب حدودا مانع از این می شود که بتوانیم ستاره های خوشه پروین را که در نزدیکی ماه قرار گرفتند با چشم غیرمسلح به خوبی ببینیم.
کوکرم در تشریح رویداد بعدی نجومی اظهار داشت: رویداد بعدی روز یکشنبه (شانزدهم آذر) حوالی ساعت ۲۳ اتفاق می افتد و می بینیم ماه در حالی در آسمان و در برج جوزا طلوع کرده که در سمت راستش جرم پرنوری می درخشد که در واقع سیاره مشتری است که با چشم غیرمسلح به خوبی دیده می شود.
وی گفت: کمی بیشتر از ماه هم دو ستاره دیگر نسبتاً پرنور و البته کم نورتر از مشتری با چشم غیرمسلح قابل مشاهده خواهند بود که ستاره های کاستور و پولوکس در صورت فلکی جوزا هستند، این همنشینی هم منظره زیبایی را برای دوست داران به وجود می آورد که با چشم غیرمسلح هم قابل مشاهده می باشد.
نمایی شبیه سازی شده از ابرماه شامگاه پنجشنبه ۱۳ آذر، رو به سبب مشرق، پس از تاریک شدن آسمان
بگفته کوکرم فرصت خوبی است که به کمک ماه بتوانیم سیاره مشتری را هم در آسمان ببینیم. در ادبیات ما مقارنه ماه و مشتری از گذشته های دور جایگاه ویژه ای داشته اند و طالع بین ها این مقارنه را زمان خوبی توصیف می کردند؛ ولی از نظر علمی می دانیم گردش ماه و سیاره ها در آسمان و جابه جا شدن آنها بین ستاره ها و اینکه گهگاهی کنار همدیگر قرار می گیرند، از نظر علمی بهیچ وجه در زندگی ما تأثیر مفهوم داری ندارند.

منبع:

1404/09/12
10:12:29
5.0 / 5
7
تگهای خبر: شبیه سازی , علم , كارشناس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
دوربین مداربسته

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته

نیو سی سی تی وی (مداربسته)، عرضه کننده انواع دوربین های مداربسته و سیستم های امنیتی هوشمند